2005. szeptember 10. szombat

Jézus mondja: 14 "Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. 15 A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. 16 Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,14-16.

A VILÁG VILÁGOSSÁGA

Jézus mondta: "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága." (Jn 8,12)

A feleségemmel szeretjük a világítótornyokat. A világítótornyoknak nagyon fontos szerepük van a hajózásban. Segítenek a tengerészeknek, hogy a veszélyes vizeken hajóikkal a biztonságos kikötőbe jussanak. Valahányszor látok egy világítótornyot, Jézus szavai jutnak eszembe. "Én vagyok a világ világossága."
A háborgó tengeren is megtapasztalhatjuk a békességet, erőt és vezetést, ha tudjuk, hogy Isten ott van velünk, és mutatni akarja nekünk az utat. A világítótorony szétáradó fénye Isten szeretetére emlékeztet, ami körbe vesz, és átölel minket. Isten az örök életre vezető világosságba hívja az embert.
A világítótorony azért világít, hogy mindenki lásson. Mi keresztyének Isten világossága vagyunk; a cselekedeteinkkel megvilágíthatjuk a hozzá vezető utat. Világítótornyok lehetünk azoknak, akik az élet viharai között hánykolódnak.

Imádság: : Urunk, te légy a mi világosságunk, amikor nehéz utakon hajózunk a te biztonságos kikötőd felé. Mutasd az utat sok kereső embernek, akik bizonytalanok az életük miatt. Segíts nekünk is megbízható szolgáiddá válnunk, hogy mi is segíthessünk másoknak. Ámen.

Hogyan tükrözöm Isten világosságát a körülöttem élőknek?
Alfred Liberatore (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A VILÁGÍTÓTORNYOK ŐREIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek