2005. szeptember 25. vasárnap

1 Amikor Jézus kifelé ment a templomból, egyik tanítványa így szólt hozzá: "Mester, nézd, mekkora kövek és mekkora épületek!" 2 Jézus ezt mondta neki: "Látod ezeket a nagy épületeket? Nem marad itt kő kövön, amit le ne rombolnának."
3 Amikor azután az Olajfák hegyén ült, a templommal átellenben, maguk között megkérdezte tőle Péter, Jakab, János és András: 4 "Mondd meg nekünk, mikor lesz ez, és mi lesz annak a jele, amikor mindez beteljesedik?" 5 Jézus pedig így kezdett beszélni hozzájuk: "Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket. 6 Sokan jönnek majd az én nevemben, és azt mondják: Én vagyok! - és sokakat megtévesztenek. 7 Amikor pedig háborúk zaját vagy háborúk hírét halljátok, meg ne rémüljetek! Ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég. 8 Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, többfelé földrengések és éhínségek lesznek: a vajúdás kínjainak a kezdete mindez!" 9 "Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert bíróságoknak adnak át titeket, zsinagógákban vernek meg, helytartók és királyok elé állítanak énértem, bizonyságul nekik. 10 Előbb azonban minden nép között hirdetni kell az evangéliumot. 11 Amikor pedig elhurcolnak és átadnak titeket, ne aggódjatok előre, hogy mit mondjatok, hanem ami megadatik nektek abban az órában, azt mondjátok, mert nem ti vagytok, akik szóltok, hanem a Szentlélek. 12 Akkor testvér a testvérét, apa a gyermekét adja majd halálra, gyermekek támadnak szüleik ellen, és vesztüket okozzák, 13 és mindenki gyűlöl majd titeket az én nevemért; de aki mindvégig kitart, az üdvözül."

Mk 13,1-13.

A MENNY VÁRHAT

Előbb azonban minden nép között hirdetni kell az evangéliumot. (Mk 13,10)

Manapság sokan olvasnak elragadtatás utáni életet bemutató regényeket, melyek a Jelenések könyvének egy igeszakaszán alapulnak. Ez a teológia azt sugallja, hogy a végidőkben élő keresztyének felemeltetnek a mennybe, mielőtt az ún. "nagy nyomorúság" (Jel 7,14) bekövetkezne. De mi fog történni azokkal, akik visszamaradnak a földön? E népszerű kötetek szerzői töprengenek, és - a könyvek kelendőségéből ítélve - ez a gondolat milliók fantáziáját mozgatta meg.
Miért érdekel bennünket ezeknek a könyveknek a tárgya? Gyanítom, hogy milliók vannak, akik a világ jelenlegi traumás felfordulását úgy tekintik, mint a végidők jeleit. A legutóbbi terrorista cselekmények megkísértenek, hogy borúlátók legyünk, és egy jobb világba akarjunk menekülni.
Az erőszak földet rengető híre ellenére hiszem, hogy elsősorban Isten békességére van szükségem. Jézus azt mondta: mielőtt eljön a vég, "minden nép között hirdetni kell az evangéliumot". Tehát a jó hír közzététele a hívők elsődleges feladata. Isten sáfárai és követei vagyunk ebben a világban. Keressük az elveszetteket! A menny várhat.

Imádság: : Istenünk, bocsásd meg, hogy sokszor adósok maradtunk a bizonyságtétellel. Segíts, hogy követeidként szolgáljuk felebarátainkat. Ámen.

Mit teszünk az igazságért és a békéért a világban?
David W. Poe (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EVANGÉLIUM TERJESZTÉSÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek