2006. április 10. hétfő

16 Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. 17 Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. 18 Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. 19 Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. 20 Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! 21 Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,16-21.

ÚJ SZEMÉLYAZONOSSÁG

Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által. (2Kor 5,17-18)

Szerencsétlen családi körülményeim miatt nagyon kicsi az önbizalmam, ami gyakran meghiúsítja szándékaimat is. Vesztesnek születtem, gondoltam. Hogy is lehetnék más?
De amikor Krisztust megismertem; s megtudtam, hogyan jött el bűneinktől megváltani és teljes emberré tenni bennünket - remény ébredt szívemben: megszabadulhatok végre múltam káros hatásaitól! Hogyan? Ha minden nap elmélyedek Isten igéjében, és megújulhat gondolkodásom.
Nem volt könnyű. A visszahúzó gondolatok gyakran elvonták figyelmem. Le akartam számolni velük: "Krisztusban én egy új ember vagyok, új személyiséggel." Cédulákra bátorító verseket írtam ki a Szentírásból, így autóvezetés, vagy séta közben is ismételgethettem őket, és hozzátettem: "Ez az, amit Isten gondol rólam, ez az igazság." Amikor úgy tűnt, kudarc fenyeget, ezt mondtam inkább: "mivel a feltámadt Krisztus él bennem, megvan az erőm, hogy felkeljek megint. Krisztus által már nem vesztes, hanem győztes vagyok."
Kezdtem felismerni, hogy életünket nem a múltunk határozza meg, hanem, hogy mit hiszünk Istenről és önmagukról.

Imádság: : Drága Urunk, köszönjük, hogy gyermekeiddé fogadsz, és minden kiváltságot megadsz nekünk. Ámen.

Krisztusban igazi győztesek vagyunk!
Helen Grace Lescheid (Brit-Kolumbia, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A BÁTORÍTÁSRA SZORULÓ FELEBARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek