2006. április 11. kedd

40 Dávid kezébe vette a botját, és kiválasztott a patakból öt sima kövecskét; beletette azokat a pásztortáskájába, a tarisznyájába, és parittyával a kezében közeledett a filiszteushoz. 41 A filiszteus is elindult, és egyre közelebb jött Dávidhoz, és előtte ment a fegyverhordozója. 42 Amikor a filiszteus rátekintett, megvetően nézett Dávidra, mert fiatal volt, pirospozsgás és jó megjelenésű. 43 És ezt kérdezte a filiszteus Dávidtól: Hát kutya vagyok én, hogy bottal jössz ellenem? És szidni kezdte a filiszteus Dávidot Istenével együtt. 44 Ezt mondta a filiszteus Dávidnak: Gyere csak ide, hadd adjam testedet az égi madaraknak és a mezei vadaknak! 45 Dávid így felelt a filiszteusnak: Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem, de én a seregek URának, Izráel csapatai Istenének a nevében megyek ellened, akit te kicsúfoltál. 46 Még ma kezembe ad az ÚR, leváglak és a fejedet veszem, a filiszteusok seregének a hulláit pedig még ma az égi madaraknak és a mezei vadaknak adom. És megtudja mindenki a földön, hogy van Isten Izráelben. 47 És megtudja az egész egybegyűlt sokaság, hogy nem karddal és lándzsával szabadít meg az ÚR. Mert az ÚR kezében van a háború, és ő ad a kezünkbe benneteket. 48 Amikor a filiszteus nekikészült, és egyre közeledett Dávidhoz, Dávid is kifutott gyorsan a csatasorból a filiszteus elé. 49 Belenyúlt Dávid a tarisznyájába, kivett belőle egy követ, a parittyájával elröpítette, és úgy homlokon találta a filiszteust, hogy a kő belefúródott a homlokába, és arccal a földre zuhant.

1Sám 17,40-49.

AMI A KEZEDBEN VAN

Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben. (Gal 6,10)

Egy pamutgombolyag, egy szerszám, egy könyv, egy kavics - mind olyan tárgyak, amiket kezünkben tarthatunk. Mindnek egyedülálló célja van. Dávid, egy kis sima kavicsot használt, amikor szembeszállt az izraeliek majd három méter magas ellenségével. Góliát valószínűleg kinevette Dávidot: "Saul király miért egy gyereket küldött ellenem? És miért csak egy parittya van a kezedben?" De a történet váratlan véget ért. Isten segítségével Dávid győzedelmeskedett az óriás felett.
Különböző dolgokat tarthatunk a kezünkben. Ez lehet egy toll, mint nekem, amikor ezt az áhítatot írom. De lehet egy spatula vagy egy sztetoszkóp. Mózesnek a botja volt az. Isten csodákat vitt véghez a bot által, amikor Mózes engedelmes volt. (1Móz 17,1-7; 20,1-13.)
Isten nem kér lehetetlent tőlünk. Amikor azonban felhasználjuk, amit a kezünk ügyébe ad, megáld minket és erőfeszítéseinket, és csodákat tesz.

Imádság: : Mennyei Atyánk! Segíts használni kezeinket, hogy véghezvigyük, amit elrendeltél számunkra. Ámen.

Isten fel tudja használni, amit felajánlasz neki.
Norma C. Mezoe (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK SZÜKSÉGE VAN A SEGÍTSÉGÜNKRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek