2006. április 25. kedd

1 Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet. 2 A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött. 3 Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság.

1Móz 1,1-2,3.

A SZÁMOK ISTENT DICSÉRIK

Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. (Zsolt 19,2)

Egyik szokásos hétfő reggeli megbeszélésünkön kolléganőm elmesélte, hogy egyáltalán nem örült a főiskolán a matematika kurzusnak. Azt gondolta, hogy egy unalmas számolgatós szeminárium vár rá. Kellemesen meglepődött, amikor a professzor arról kezdett beszélni, hogy a matematika Isten teremtett világának csodálatos rendjéről tesz bizonyságot. Nemcsak az angyalok dicsőítik Istent, hanem a számok és egyenletek is bekapcsolódnak a dicsőítők kórusába. Örömmel láttam, hogy barátnőm szeme csillogott, ahogy erről beszámolt.
Soha nem gondoltam arra, hogy a csekk-könyvem számai is Istent dicsőítik, de a jövőben az egyenleg mellett erre is fogok figyelni. Köszönöm Istennek, hogy számtani rendezettséget helyezett ebbe a világba, hogy képesek legyünk csekkfüzetünkkel bíbelődni, illetve sokkal bonyolultabb fizikai és egyéb tudományos kérdésekkel foglalkozni. Hogyan helyezhetnénk műholdakat az űrbe, ha Isten nem adta volna a matematikát?
Köszönöm Istennek az ilyen beszélgetéseket, melyek felnyitják szememet, hogy Isten dicsőségét a hétköznapi dolgokban is észrevegyem, akár a számokban is.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, teremtett világunk csodáját, szépségét és szimmetriáit. Segíts, hogy a teremtettséget nagyra becsüljük, és hívő módon használjuk. Ámen.

A teremtett világ egésze Istent dicsőíti.
Duane Ulleland (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK A MATEMATIKA OKTATÓIÉRT ÉS DIÁKJAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek