2006. április 30. vasárnap

38 Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba Jézus, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. 39 Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. 40 Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" 41 Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, 42 pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

MI A FONTOS?

Jézus mondta: Pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta. (Lk 10,42)

Sokakhoz hasonlóan gyakran én is hol egyik, hol másik dologhoz kapok. Egyik fárasztó napom után egy megbeszélésre mentem. Alig volt időm hazamenni, átöltözni, hogy odaérjek a tornaórára. De a férjemnek és a gyerekeimnek más terve volt - ők éppen akkor beszélgetni szerettek volna velem! A férjemnek különösen rossz napja volt. Amilyen türelmesen csak tudtam meghallgattam, de közben azon morfondíroztam, mennyi időm maradhat, hogy odaérjek a tornára. Amikor mindenkitől elköszöntem, a kisebbik fiam megszólalt: "Talán, azért felhívhatlak, hogy elmeséljem, milyen napom volt?" Mélyet sóhajtottam, leültem, és azt mondtam: "Meséld el, milyen napod volt!"
Aznap megtanultam, mit jelent az igazán fontos dolgokra figyelni. Túl gyakran csak elhadarok egy imádságot, és már futok is a dolgaim után. Nem olvasom a Bibliát, mert nem győzöm ellátni a napi teendőimet. Gyakran fordul elő, hogy nem figyelek arra a belső hangra, ami Isten szeretetének megmutatására ösztönöz.
Az életem nem tükrözi a helyes fontossági sorrendet. A torna fontos, de nem annyira, mint a fiam. A család, a munka, a barátok fontosak, de Isten sokkal fontosabb. Újra és újra tanulom, hogy az "egyetlen" szükséges dologra koncentráljak.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts nekünk, hogy elsősorban rád figyeljünk, hogy megtaláljuk a helyes sorrendet. Ámen.

A mindennapi életem kifejezi, mi a fontos számomra?
Lynn Gilliam (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELFOGLALT SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek