2006. augusztus 5. szombat

1 Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit megfigyeltünk, amit kezünkkel is megtapintottunk, azt hirdetjük az élet igéjéről. 2 Mert megjelent az élet, mi pedig láttuk, és bizonyságot teszünk róla, és ezért hirdetjük nektek is az örök életet, amely azelőtt az Atyánál volt, most pedig megjelent nekünk. 3 Amit tehát láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy nektek is közösségetek legyen velünk: a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal.

1Jn 1,1-3.

HŰSÉGES ENGEDELMESSÉG

Ananiás ezt mondta Saulnak: "Az ő tanúja leszel minden ember előtt arról, amiket láttál és hallottál." (ApCsel 22,15)

Az egyik igevers megragadta a figyelmemet: "Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat." (Jak 1,22) Habár ismerem a Biblia tanításait, mégis gyakran nem engedelmeskedem azoknak. Aznap megígértem az Úrnak, hogy igyekszem jó tanúja lenni.
Sok hívő nehezen beszél másoknak Jézusról. Gyakran attól félünk, hogy rosszul szólunk, vagy cselekszünk. Elfelejtjük, hogy hivatásunk, hogy arról tegyünk bizonyságot, amit láttunk, vagy hallottunk, nem pedig arról, amit nem tapasztaltunk. A lényeg a hitelesség és az engedelmesség, nem a teológiai doktorátus. A hűség a mi kötelességünk, az eredmény az Úr dolga.
Amikor Isten lehetőséget teremt, nem ékesszólást, hanem engedelmességet vár. Jézus Krisztusban a legdrágább kincset nyertük. Miért habozunk hát megosztani ezt másokkal? Nincs nagyobb dicsőség annál, mint Istent megismertetni másokkal.

Imádság: : Mindenható Istenünk, ruházz fel bennünket a bizonyságtétel erejével. Ámen.

Mit hiszek Istenről? Ki beszélt róla nekem?
Karl Cameron Shafer (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KRISZTUSRÓL BESZÉLTEK NEKÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek