2006. augusztus 7. hétfő

8 De Elimás, a varázsló - neve ugyanis ezt jelenti -, szembeszállt velük, és igyekezett eltéríteni a helytartót a hittől. 9 Saul pedig, akit Pálnak is hívnak, megtelve Szentlélekkel erősen ránézett, 10 és így szólt: "Te mindenféle csalással és gonoszsággal tele ember, te ördögfajzat, te minden igazság ellensége, nem szűnsz meg elferdíteni az ÚR egyenes újait?

Róm 13,8-10.

MINDEN GYERMEKET

Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. (Jn 13,35)

Két gyermekemmel együtt letelepedtünk, és vártuk az orvost. Lillie három, Robbie két éves volt. Senki sem mondta nekünk, hogy egy új orvos fogja kezelni a gyereket. Amint éppen azt magyaráztam, hogy Robbie mennyire beteg, Lillie megragadta az orvos kezét és lassan elkezdte vizsgálgatni. Aztán felnézett rá, és megkérdezte: "Mindenütt ilyen fekete vagy?"
Az orvos elnevette magát, és egy csendes igennel válaszolt. Aztán visszafordult a beteghez, ekkor váratlanul Lillie elkezdett egy ismert gyermekdalt énekelni: "Halld, halld Jézus szeret engem, minden gyermeket szeret, sárga, fehér, fekete, mind kedvesek előtte." Az orvos láthatóan meghatódott, felkapta a kis Lilliet, és magához ölelte. Ekkor a kislány gyorsan megkérdezte tőle, hogy nem jönne-e el vele a templomba.
Nem kellene-e nekünk is hasonlóan elfogadnunk egymást és odafordulnunk egymáshoz úgy, ahogy vagyunk? Szeretetünk mentes lehet az előítéletektől és fenntartásoktól, ha elfogadjuk mindazokat, akik különböznek tőlünk. Mennyivel jobbá válhatna világunk, ha szívünket a jézusi szeretet járná át, aki előbb szeretett bennünket! (1Jn 4,19)

Imádság: : Istenünk, segíts túllátnunk a faji, státuszbeli és bőrszínből adódó különbségeken és szeretnünk felebarátainkat, ahogy te szerettél bennünket. Ámen.

Kinek van szüksége ma a feltétel nélküli szeretetemre?
Bob Old (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A FAJI MEGKÜLÖNBÖZTETÉS MEGSZŰNÉSÉN FÁRADOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek