2006. augusztus 14. hétfő

35 De megkérdezhetné valaki: hogyan támadnak fel a halottak? Milyen testben jelennek meg? 36 Esztelen! Amit vetsz, nem kel életre, míg előbb el nem rothad, 37 és amit elvetsz, azzal nem a leendő testet veted el, hanem csak a magot, talán búzáét vagy valami másét. 38 De Isten olyan testet ad annak, amilyet elhatározott, mégpedig minden egyes magnak a neki megfelelő testet. 39 Nem minden test egyforma, hanem más az embereké, más az állatoké, más a madaraké, és más a halaké. 40 Vannak mennyei testek, és vannak földi testek, de más a mennyeiek fényessége, és más a földieké. 41 Más a nap fényessége, más a hold fényessége, és más a csillagok fényessége: mert egyik csillag fényességben különbözik a másik csillagtól. 42 Így van a halottak feltámadása is. Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban; 43 elvettetik gyalázatban, feltámasztatik dicsőségben; elvettetik erőtlenségben, feltámasztatik erőben. 44 Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Ha van érzéki test, van lelki test is. 45 Így is van megírva: "Az első ember, Ádám, élőlénnyé lett, az utolsó Ádám pedig megelevenítő Lélekké." 46 De nem a lelki az első, hanem a földi, azután a lelki. 47 Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való. 48 Amilyen a földből való, olyanok a földiek is, és amilyen a mennyből való, olyanok a mennyeiek is. 49 És amint viseltük a földinek a képét, úgy fogjuk viselni a mennyeinek a képét is.

1Kor 15,35-49.

"FELTÁMASZTATIK ERŐBEN"

Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban; elvettetik gyalázatban, feltámasztatik dicsőségben; elvettetik erőtlenségben, feltámasztatik erőben. Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. (1Kor 15,42-44)

A nagymamámnak volt egy kertje a hátsó lépcső mellett. Kisfiúkén nagymama irányítása mellett kapáltam és dolgoztam benne. Egyik kedvence a körömvirág, gyönyörű és illatos virág. A tél beálltával azonban elhervad és eltűnik. Kincse, a gyönyörű virág, megbarnul, és törékennyé válik. Élete elhasználódik, semmire sem jó, legalábbis én így gondoltam.
Nagymama mégis minden télen gondosan kiszedte a csúnya, kiszáradt virágok maradványait, és egy régi kávésdobozba tette őket a garázsban. Később, amikor a tél átadta helyét a tavasznak, előhozta a dobozt, és elvetette a magokat a nedves, frissen felásott földbe. A virágok hamarosan újjászülettek.
Pál elmondja nekünk, hogy eljön a nap, amikor az elhasznált, elsorvadt testünk magjává lesz valami nagyszerűbbnek. Nem tudjuk, mivé leszünk, de hittel várhatjuk feltámadásunkat. Ez a test megromlik, de magjává válik lelki testünknek, amely romolhatatlan, örökkévaló, és határtalanul csodálatosabb, mint az előző volt.

Imádság: : Drága Istenünk, hitünket a te ígéretedbe vetjük, hogy új életünk lesz a Krisztusban. Ámen.

Sokkal csodálatosabb lesz az, ami ezután következik.
James Schroeder (New Yersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek