2006. augusztus 21. hétfő

19 Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján, ott ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak, eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: "Békesség néktek!" 20 És miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. A tanítványok megörültek, hogy látják az Urat. 21 Jézus erre ismét ezt mondta nekik: "Békesség néktek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket." 22 Ezt mondván, rájuk lehelt, és így folytatta: "Vegyetek Szentlelket!"

Jn 20,19-22.

TANÁCSADÓ PERCEK

(Jézus) ekkor így szólt tanítványaihoz: "Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába." (Mt 9,37-38)

Fiam iskolájában részt vettem egy tájékoztatón, és hallottam, hogy az iskola támogató programjához segítőkre lenne szükség. Átgondolva időbeosztásomat, azonnal arra jutottam, hogy nincs időm egy újabb tevékenységre. Rögtön utána ezt súgta a Szentlélek: "Nem az idő, az akarás hiányzik". Milyen kijózanító volt ráébredni, hogy inkább a vonakodás, mint az elfoglaltság a bajom!
Mégis hetekig késlekedtem fölhívni az iskolát. Amikor megtettem és jelentkeztem a feladatra, egy fiatal nő mellé osztottak be, aki tragikus körülmények között él. Amikor hetente találkozunk, próbálom meghallani, ami a szavai mögött van. Gyakran kihallom belőlük a haragot, az önbecsülés hiányát és a félelmet. Habár nem tudom megoldani a problémáit, próbálok szeretetet, reményt és bátorítást kínálni neki.
Talán sosem fogom megtudni, okoztam-e bármilyen változást az életében, de engedelmeskedek a Szentlélek sürgetésének, ezzel is kézzelfogható bizonyítékát adva Isten szeretetének. Akár egy középiskola is lehet missziós terület!

Imádság: : Urunk, segíts megjelenítenünk szeretetedet és békédet a szenvedő világ felé, azáltal, hogy készek vagyunk segíteni ott, ahol élünk. Ámen.

Krisztus követei lehetünk saját lakóhelyünkön!
Candy Neely Arrington (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISKOLAI SEGÍTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek