2006. február 5. vasárnap

1 Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek.
2 Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót.
3 Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik.

Ézs 61,1-3.

LEHANGOLÓDOTT HÚROK

Elküldött, hogy bekötözzem a megtört szíveket. (Ézs 61,1)

Egy szomorú időn túljutva újra ösztönzést éreztem, hogy újra hegedűleckéket vegyek. Évek óta nem játszottam, de valahogy úgy éreztem, most ez segítene. Ahogy kinyitottam a hegedűtokot, láttam, hogy a húrok lehangolódtak, és újra kellett állítani a hegedűkulcsokat. Egy közeli hangszerjavító mindent megtett, hogy kijavítsa a hibát, de a tanárom és én is úgy találtuk, hogy a hangszer hangjának a minősége nem a régi.
Ekkor elvittem egy hegedűkészítőhöz, aki tizenöt éve is javította. Kinyitotta a tokot, és alaposan megnézte a hangszert. Azt mondta: "Emlékszem erre a hegedűre. Ezek az én kulcsaim. Én készítettem őket." Gyorsan meg is javította. Újra ugyan-olyan lágyan szólt, mint valamikor és felbátorított, hogy Isten dicsőségére megtanuljak játszani rajta.
Elnézve ezt a tapasztalt mestert, arra gondoltam, hogyan tettem én is a törött életemet az Úr kezébe. Senki, még egy sokat jelentő kedves barát sem tudja, mire van egy megsebzett szívnek szüksége. De ahogy a mesterember tudta, mit kell tenni a hegedűvel, és a megfelelő módon megjavította, úgy Isten is meg tudja gyógyítani a szívem lehangolódott húrjait. Isten még egy elromlott hangszerből, a megtört életünkből is, zenét tud előhozni.

Imádság: : Köszönjük, Urunk, hogy meggyógyítasz bennünket, és zenét hívsz elő törött életünkből. Ámen.

Isten jól ismer bennünket, és helyre tudja hozni, ami elromlott.
Janet M. Neilson (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A HANGSZEREKEN TANULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek