2006. február 20. hétfő

11 Mivel ez az ember feltartóztatta Pétert és Jánost, az egész nép megdöbbenve futott össze hozzájuk a Salamon csarnokába. 12 Amikor Péter ezt látta, így szólt a néphez: "Izráelita férfiak, mit csodálkoztok ezen? Mit néztek úgy ránk, mintha saját erőnkkel vagy kegyességünkkel értük volna el, hogy ő járjon? 13 Ábrahám, Izsák és Jákób Istene, a mi atyáink Istene megdicsőítette Fiát, Jézust, akit ti kiszolgáltattatok, és megtagadtatok Pilátus színe előtt, pedig az úgy döntött, hogy elbocsátja őt. 14 De ti a Szentet és Igazat megtagadtátok, és azt kértétek, hogy egy gyilkost bocsásson szabadon a kedvetekért, 15 az élet fejedelmét pedig megöltétek. Az Isten azonban feltámasztotta őt a halálból, aminek mi tanúi vagyunk. 16 Az ő nevébe vetett hitért erősítette meg az ő neve ezt az embert, akit itt láttok és ismertek, és a tőle való hit adta vissza neki a teljes egészségét mindnyájatok szeme láttára. 17 Most már tudom, atyámfiai, hogy tudatlanságból cselekedtetek, mint a ti elöljáróitok is. 18 De amit az Isten előre megmondott minden prófétája által, hogy az ő Krisztusa szenvedni fog, azt teljesítette be így. 19 Tartsatok tehát bűnbánatot, és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek; 20 hogy eljöjjön az Úrtól a felüdülés ideje, és elküldje Jézust, akit Messiásul rendelt nektek. 21 Őt azonban az égnek kell befogadnia addig, amíg a mindenség újjáteremtése meg nem történik. Erről az Isten öröktől fogva szólt szent prófétái szája által. 22 Maga Mózes mondta: Prófétát támaszt nektek testvéreitek közül az Úr, a ti Istenetek, olyat, mint én: őt hallgassátok mindenben, amit csak mond nektek. 23 És aki nem hallgat erre a prófétára, azt ki kell irtani a nép közül. 24 A próféták is - Sámueltől és az utána következőktől fogva -, akik csak szóltak, mind ezekről a napokról jövendöltek. 25 Ti vagytok a fiai ezeknek a prófétáknak és annak a szövetségnek, amelyet Isten atyáinkkal kötött, amikor így szólt Ábrahámhoz: És a te magodban áldatik meg a föld minden nemzetsége. 26 Isten elsősorban nektek támasztotta fel és küldte el Szolgáját, aki megáld titeket azzal, hogy mindenkit megtérít a maga gonoszságából."

ApCsel 3,11-26.

FORMÁLÓDÓ EMBEREK

Tartsatok tehát bűnbánatot, és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek. (ApCsel 3,19)

"Átkozd meg az Istent, és halj meg!" (Jób 2,9) Éveken át én is Jób feleségének véleményét hangoztattam. Amikor hűtlenné váltam az Úrhoz, leginkább rá haragudtam. Isten volt a hibás mindenért, ami rosszul ment az életemben.
Soha nem volt kérdés számomra, hiszek-e Isten létezésében. Csakhogy túl megerőltetőnek tűnt Isten akarata szerint élni. Nem kerestem többé Istent, inkább saját bölcsességemre támaszkodtam. Kezdtem azt gondolni, megoldásaim az élet kis problémáira jobbak, megfelelőbbek, mintha Isten útján járnék.
Amint életem rosszra fordult, eljutottam a végső válságba. Minden mást megpróbáltam - testileg, szellemileg és érzelmileg is tökéletesen kimerültem - végül mégis Istenhez kiáltottam, alázattal borulva az Úr lábai elé.
Isten válaszolt nekem. Megváltoztatta hozzáállásomat és szívemet, új látásmódot adott az életemnek. Rengeteg dolog elvesztette jelentőségét számomra. Jó néhány teljesen megszűnt, mások megmaradtak ugyan, de Isten kegyelméből kezelhetőkké váltak. Az evangélium üzenete tiszta és egyszerű. Jézus ezt mondja: "Jöjjetek énhozzám... és én megnyugvást adok nektek". (Mt 11,28)

Imádság: : Urunk, mikor elkerülünk téged, és kimerítjük magunkat abban, hogy saját magunk erejében bízva élünk, hívj minket magadhoz, hogy megnyugvást találjunk! Ámen.

Legyünk türelmesek! Mindannyian formálódásban vagyunk.
Tim Nadeau (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELTÁVOLODTAK ISTENTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek