2006. február 24. péntek

19 Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, 20 mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. 21 Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket. 22 Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. 23 Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. 24 Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. 25 De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete.

Jak 1,19-25.

MUTASD MEG, HOGYAN!

Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói. (Jak 1,22)

"Mutassa meg, hogyan, Mrs. Swartz!" Általános iskolai tanárként gyakran hallom ezeket a szavakat. Néha a cipőfűző megkötéséről, néha egy hosszú osztásról volt szó. Ma pedig arról, hogyan legyünk kedvesek valakihez, akit nem kedvelünk.
Az íróktól minden konferencián és gyakorlati kurzuson ezt kérik: "Mutassa meg, ne mondja!" Leginkább azokra a könyvekre emlékeznek, és azokat olvassák az emberek, amelyekben történik valami. A Biblia Mózes 1. könyvétől a Jelenések könyvéig, megmutatja, hogyan lehet gazdag az életünk.
Amikor Isten népe nem hallgatott a prófétákra, Jézus eljött megmutatni, mennyire szeret minket az Isten. Kezdte azzal, hogy megszületett a Földre, és emberként élt közöttünk. Megmutatta, hogyan szeressünk, és hogyan törődjünk egymással. Samaritánusokkal beszélve megmutatta nekünk, hogyan legyünk kedvesek azokhoz, akiket még csak nem is kedvelünk. Gecsemáné-kertjében megmutatta, milyen az engedelmesség. A kereszten megmutatta, milyen a szeretet, az újjászületésben pedig, hogy milyen a győzelem. Krisztus megmutatta.
Igen, Jézus sokszor csodásan szólt, és ösztönzött bennünket is, hogy adjuk tovább a történetet. De a történetben több erő és igazság lesz, ha megmutatom a diákjaimnak, hogyan lehetek barátságos valakihez, aki nem rokonszenves.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük a szeretetedet. Segíts egymás iránti cselekedeteink által megmutatni másoknak, mennyire szeretünk téged. Ámen.

Mutasd is meg a hited, ne csak beszélj róla!
Elizabeth Swartz (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTYÉN ÍRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek