2006. január 14. szombat

9 Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. 10 Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki. 11 Éppígy, ha ketten fekszenek egymás mellett, megmelegszenek; de aki egyedül van, hogyan melegedhetne meg? 12 Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar.

Préd 4,9-12.

VÁRATLAN SEGÍTSÉG

Mint az aranyalma ezüsttányéron, olyan a helyén mondott ige. (Péld 25, 11)

A lábujjam el volt törve, úszott a ház, a gyerekek veszekedtek, vacsorát kellett főznöm, és a férjem is sokáig dolgozott. El voltam keseredve. Egyszer csak csörgött a telefon. Pam barátnőm keresett, hogy néhányan a gyülekezetből kávézni hívjanak. Azt mondta: "Rád gondoltunk, és szeretnénk, ha eljönnél. Mindig is hivatalos vagy, csak elfelejtettünk szólni neked."
Jót nevettünk ezen. Velem is előfordult már ilyen. Ahogyan beszélgettünk és nevetgéltünk, elmúlt a rosszkedvem. Még mindig fájt az ujjam, és még mindig kellett vacsorát főznöm, de már nem éreztem magam olyan reménytelennek.
Talán ezért boldogul jobban kettő, mint egy. (Préd 4,9) Néha az Úr egy imát, egy kedves szót, egy látogatást, egy segítő kezet, vagy egy telefonhívást használ fel arra, hogy egymást felemeljük.
Nem tudtam elmenni a barátaimmal. Felajánlották, hogy eljönnek értem, megköszönten, de rábeszéltem őket, hogy menjenek el nélkülem. Elég volt, hogy tudtam, valaki törődött velem, és megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül. Erre a segítségre volt szükségem, és ezt adta nekem az Úr.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy te mindig velünk vagy, és hogy embereket küldesz, akik emlékeztetnek minket a te jelenlétedre, és arra, hogy törődsz velünk. Ámen.

Kinek van szüksége a barátságomra és segítségemre?
Phyllis M. Lee (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÚLTERHELT SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek