2006. január 19. csütörtök

35 "Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva. 36 Ti pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják, mikor tér vissza uruk a menyegzőről, hogy amikor megérkezik és zörget, azonnal ajtót nyithassanak neki. 37 Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, amikor megérkezik virrasztva talál. Bizony, mondom néktek, hogy felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, odamegy, és felszolgál nekik. 38 És ha a második vagy ha a harmadik őrváltáskor érkezik is meg, és virrasztva találja őket: boldogok azok a szolgák! 39 Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura: melyik órában jön a tolvaj, nem hagyná, hogy betörjön a házába. 40 Ti is legyetek készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amikor nem is gondoljátok!"

Lk 12,35-40.

KÉSZENLÉT

Ti is legyetek készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amikor nem gondoljátok. (Lk 12,40)

Nemrégiben egy kisebb társaságban akaratlanul is fültanúja lettem egy érdekes beszélgetésnek. Két hölgy minden részletre kitérően megosztotta egymással a lakástakarítás fortélyait. Ebben még nem is lenne semmi különös, azonban egy mondat valahogy nem illett bele a párbeszédbe. "Én mindig szépen felöltözve végzem az otthoni munkáim, ha valami baleset ér, ne szóljanak meg azok, akik látnak majd." A döbbenet futott át rajtam, megmagyarázhatatlan, furcsa érzés. Nem tudtam mit kezdeni ezzel a kijelentéssel, de olyan mélyre ásott a lelkemben ez a mondat, hogy a számtalan gondolat mellett eszembe jutott a Lk 12,40.
Vajon a külsőségeink formálása, dekorálása mellett fordítunk elég időt a belsőnkre is? Kitisztítjuk-e lelkünk kamráit a bűneinktől, aggódásainktól, szorongásainktól? Megvalljuk-e naponként Istennek őszinte bűnbánattal vétkeinket? Készen állunk Jézus fogadására? Hogy az emberek, mit gondolnak rólunk, azzal foglalkozunk, de azzal, hogy Jézus mit szól mind-ehhez, azzal nem sokat törődünk. Nekem a készenlét belső felkészülést jelent.

Imádság: : Istenünk, segíts, hogy mindig készen várjuk Urunkat, Jézust. Ne félelemmel várjuk, hanem boldog örömmel és őszinte reménységgel. Ámen.

Megtisztíthatjuk lelkünket Jézus várására.
Paudits Zoltán (Sükösd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A HÁZIASSZONYOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek