2006. január 22. vasárnap

7 Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; 8 aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. 9 Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. 10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. 11 Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást.

1Jn 4,7-11.

RAGADÓS PUSZIK

Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. (1Jn 4,11)

Kétéves kislányom nagyon szeretetteljes korszakában van. Felszabadultan ölelget, puszikat küld, és azt mondja: "Szeretlek". A családban mindenki örül, ha ragadós puszik és ölelések kíséretében megszeretgeti.
A szeretetnek sokféle formája van. A fenti vers kétféle szeretetet ír le: Isten szeretetét irántunk és a mi szeretetünket egymás iránt. Isten már akkor szeretett minket, amikor még nem is tudtuk, hogy ő létezik. Annyira szeretett minket, hogy megteremtett. Miután a bűn belépett a világba, Isten úgy szeretett minket, hogy megváltott. Megengedte, hogy Jézus helyettünk meghaljon a kereszten. Ez a tökéletes szeretet.
Isten hatalmas szeretete arra indít, hogy szeressük egymást. De nem mindenki olyan szeretetreméltó, mint egy kétéves kislány. Az élet csatái és csalódásai sebet hagynak, hideggé és szeretetlenné tesznek. De ez nem változtatja meg Isten parancsát, hogy szeressük egymást. Ha megpróbáljuk Isten szemével látni a körülöttünk élőket, lehetővé tesszük számára, hogy általunk mutassa meg szeretetét. Ha engedjük, hogy rajtunk keresztül szeressen másokat, ez biztos jele annak, hogy Krisztusban vagyunk, és ő munkálkodik bennünk.

Imádság: : Úr Jézus Krisztus, köszönöm, hogy eléggé szerettél ahhoz, hogy meghalj értem. Add, hogy szereteted jelen legyen mai cselekedeteimben. Ámen.

Isten arra hív, hogy szeressük a szerethetetleneket is.
Katrina Cassel (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET NEHEZEN TUDUNK SZERETNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek