2006. január 31. kedd

5 Add tudtomra, URam, életem végét, meddig tart napjaim sora, hadd tudjam meg, milyen mulandó vagyok!
6 Íme, arasznyivá tetted napjaimat, életem ideje semmiség előtted. Mint egy lehelet, annyit ér minden ember, aki él. (Szela.)
7 Árnyékként jár-kel itt az ember, bizony hiába vesződik. Gyűjtöget, de nem tudja, ki fogja hasznát venni.
8 Így hát mit várhatok, Uram? Egyedül benned reménykedem!
Zsolt 39,5-8;
9 Felőletek azonban szeretteim, jobbat gondolunk, ami üdvöséggel jár, még ha így beszélünk is. 10 Mert nem igazságtalan az Isten, hogy elfeledkeznék a ti cselekedeteitekről és arról a szeretetről, amelyet az ő nevében tanúsítottatok, amikor a szenteknek szolgáltatok és most is szolgáltok. 11 De kívánjuk, hogy közületek mindenki ugyanazt az igyekezetet tanúsítsa mindvégig, amíg a reménység egészen be nem teljesedik, 12 hogy ne legyetek restek, hanem kövessétek azokat, akik hit és türelem által öröklik az ígéreteket.

Zsid 6,9-12.

AZ ÉLET RÖVID!

Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk! (Zsolt 90,12)

Nemrég ellátogattam szüleim sírjához. Ahogy ott álltam, kellemes és fájdalmas emlékek egyaránt előjöttek bennem. Néhány percen belül gondolataim a múltból a jövőbe kalandoztak. Felismertem, hogy pár év múlva a saját fiaim ugyanúgy kijönnek majd az én síromhoz. A halál kikerülhetetlensége hatalmába kerített.
De a jövőn való tűnődésem nem hangolt le. Ehelyett azon gondolkodtam, hogyan "használhatom ki" megfelelően földi időmet. (Ef 5,16) Imádkozni kezdtem. Kértem Istent, hogy segítsen jól befejezni az életem, tegye gyümölcsözőbbé szolgálatomat és tegye hatékonyabbá a hátralévő éveimet, mint amilyenek fiatal éveim voltak. Az élet múlandóságán való tűnődésemet követően újra odaszántam magam Krisztus szolgálatára.
Halandóságunk felismerése buzdíthat bennünket, hogy jó és teljes életet éljünk, és többet fektessünk be az örökkévalóságba. Ahogy a 90. zsoltár mondja, bölcsesség abból származik, ha "számláljuk napjainkat".

Imádság: : Istenünk, segíts az örökkévalóságért élni azáltal, hogy szem előtt tartjuk ennek az életnek a végét. Az egyénenként nekünk adott szolgálatot segíts jól befejeznünk. Ámen.

Az élet rövidsége figyelmeztet, hogy bölcsen éljük napjainkat.
Terry Powell (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK SZOLGÁLATUNK GYÜMÖLCSEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek