2006. július 3. hétfő

16 A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. 17 Amikor meglátták őt, leborultak előtte, pedig kétségek fogták el őket. 18 Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. 19 Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, 20 tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

Mt 28,16-20.

VELETEK VAGYOK...

Veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Mt 28,20)

Tízpercenként nyílt a fogorvosi rendelő ajtaja a rekkenő júliusi hőségben. Hárman voltak még előttem a sorban, így bőven volt időm a váróban üldögélni. Tekintetem végigpásztázta a falakon függő kortárs festők képeit, a sarokban nyújtózkodó hatalmas szobafenyőt. Türelmetlen, ideges arcok körülöttem, halk duruzsolás, rémült pillanatok. A harmónia és a diszharmónia különös elegye. A nyugalmat árasztó környezet és a benne élő, feszültséggel telített ember. Fél óra telhetett el, de ez az idő elég volt arra, hogy észrevétlenül, akaratomon kívül is belém oltódjon ez a mellettem lebegő nyugtalanság. Így léptem be a rendelő ajtaján és ültem bele a fogorvosi székbe. Görcsösen szorítottam a műbőrrel bevont karfát, szemem vakította a tükörlámpa erős fénye. Pár percre volt szükségem, hogy hozzászokjak ehhez a világossághoz.
És ekkor vettem észre a velem szemben levő falon, a fény mögött egy keresztet, rajta a bűneinkért életét adó Jézust. Leírhatatlan érzés futott végig rajtam, mérhetetlen nyugalom és erő terült el a lelkemben. Jézus kioldozta a görcsös idegesség hálóját, felszabadított aggódásom, félelmem nyomasztó terhe alól. Jelet adott arról az ígéretéről, hogy velünk van a világ végezetéig. Ellazultan dőltem hátra és lassan behunytam szemem, tudtam, jó helyen vagyok...

Imádság: : Köszönjük neked Krisztusunk, hogy életed adtad értünk a kereszten, és békéddel naponta velünk vagy. Ámen.

Krisztus keresztje által válunk igazán szabadokká.
Paudits Zoltán (Sükösd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A FOGORVOSOKÉRT ÉS BETEGEIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek