2006. július 12. szerda

34 Amikor a farizeusok meghallották, hogy a szadduceusokat elnémította Jézus, köréje gyűltek. 35 Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: 36 "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" 37 Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. 38 Ez az első és a nagy parancsolat. 39 A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. 40 E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,34-40.

A KÖLYÖKKUTYA

Az Úr Lelke azért küldött el, hogy a szabadulást hirdessem a foglyoknak, és a vakoknak szemük megnyílását. (Lk 4,18)

18 hónapos korától ismertem a kisfiút, aki nagyon a szívemhez nőtt. Akkor találkoztam vele, amikor nevelőszülőkhöz került. Az orra el volt törve, és cigarettacsikk okozta égési seb éktelenkedett a lábán, nagyapja durva bánásmódjának köszönhetően.
Ötéves volt, mikor nevelőszülei megajándékozták egy kölyökkutyával. Egyszer megkértek, hogy vigyem el a kutyát az állatorvoshoz, és a fiú is jönni akart. Ahogy távozni készültünk az orvostól, a hátrahagyott állat fájdalmasat vonított. Aztán még egyet. Sírva kaparászta a ketrecet, igyekezvén kiszabadulni. A gyermek visszarohant kedvencéhez. Az, aki mellőzést és erőszakot, haragot és kegyetlenséget tapasztalt élete első 18 hónapjában, most ott térdelt a ketrec előtt, cirógatta a kutyus fülét, és azt mondta neki: "Ne félj, itt vagyok, mert szeretlek".
Újra elgondolkoztam ezen a jeleneten, és arra jutottam, hogy valahányszor szerető kezet nyújtunk egy szenvedőnek; drogfüggőnek vagy alkoholistának, szegénynek vagy sérültnek, fogolynak vagy magányosnak, s azoknak, akiknek szükségük van Isten szeretetére és részvétére, és őszintén azt mondjuk nekik, hogy: "Ne félj, itt vagyok, mert szeretlek", akkor Jézus Krisztus szolgálatát és küldetését teljesítjük.

Imádság: : Jézusunk, vezess minket, hogy kezeink érintése által is szeretetedet közvetíthessük embertársaink felé. Ámen.

Kinek kellene mondanunk: Itt vagyok, hogy segítsek neked!
Meri Whitaker (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEVELŐSZÜLŐKÉRT ÉS GYERMEKEIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek