2006. július 27. csütörtök

14 Mert ő a mi békességünk, aki a két nemzetséget eggyé tette, és az ő testében lebontotta az elválasztó falat, az ellenségeskedést, 15 miután a tételes parancsolatokból álló törvényt érvénytelenné tette, hogy békességet szerezve, a kettőt egy új emberré teremtse önmagában. 16 Megbékéltette mindkettőt egy testben az Istennel, miután a kereszt által megölte az ellenségeskedést önmagában, 17 és eljött, és "békességet hirdetett nektek, a távoliaknak, és békességet a közelieknek". 18 Mert általa van szabad utunk mindkettőnknek egy Lélekben az Atyához.

Ef 2,14-18.

ISTEN BÉKÉJÉNEK GAZDAGSÁGA

Ő a mi békességünk. (Ef 2,14)

Aznap éjjel sürgős telefonhívást kaptam. Carrie-t, a szomszédom nővérét a kórház intenzív osztályára vitték. Az orvosok úgy gondolták, nem éli túl az éjszakát. Azonnal a kórházba rohantam, és Isten bölcsességét kértem, hogyan imádkozzam.
Tudtam, hogy Carrie már évek óta beteg. Csodára volt szüksége ahhoz, hogy meggyógyuljon. Azt is tudtam, hogy keresztyénként kész volt hazamenni a mennybe. Mivel pontosan nem tudtam, miért imádkozzam, egyszerűen és röviden Isten békességét kértem.
A Bibliában a békesség az egyik legerőteljesebb szó. Gyakran halljuk ezt a szót különböző kifejezésekben, mint "csend és békesség", de ezek a kifejezések csak egy körülhatárolt képet nyújtanak a békességről. A héber shalom szó, melyet békességként fordítanak, sokkal többet jelent: tökéletességet, épséget, biztonságot, egészséget, nyugalmat, elégedettséget és barátságot. Ha rendelkezünk azzal, amit a shalom szó jelent, akkor mindenünk megvan, amire csak szükségünk van.
Imádságomat meghallgatta az Úr. Carrie most a mennyben van, és Isten határtalan békességét élvezi.

Imádság: : Istenünk, tölts el békességeddel, hogy megoszthassuk azt barátainkkal és szomszédainkkal. Ámen.

Isten békessége mindent magába foglal, amire csak szükségünk van.
Charles E. Harrel (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÓRHÁZBAN LÉVŐ BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek