2006. június 1. csütörtök

37 Az ünnep utolsó nagy napján felállt Jézus, és így kiáltott: "Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! 38 Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!" 39 Ezt pedig a Lélekről mondta, akit a benne hívők fognak kapni, mert még nem adatott a Lélek, mivel Jézus még nem dicsőült meg.

Jn 7,37-39.

A VÍZESÉS

Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül. (Zsolt 34,9)

Ahogy az autópályán száguldottam, láttam egy gyönyörű vízesést, és azt gondoltam: "De szép! Örülök, hogy észrevettem." Erről eszembe jutott, hogy egyszer fölmásztam egy vízeséshez. Minél közelebb kerültem hozzá, annál teljesebb lett az élmény. Nemcsak láttam a vízesést, de hallottam is a víz robajlását, ahogy a sziklákra zuhogott. Éreztem a finom, hűvös és friss vízpermetet a kezemen, az arcomon és a hajamon, valamint a nedves föld és a dús növényzet illatát.
Néha úgy közelítünk Krisztushoz, ahogy az autóból láttam a vízesést. Templomba megyünk vasárnap, de nyüzsgő életünk burkában maradunk. Nem szakítunk időt a Krisztussal való mély kapcsolat átélésére. De ahogy közelről többet tapasztalunk meg a zuhatagból, Krisztushoz közelebb jutva teljesebbé válhat vele a kapcsolatunk. Az igét olvasva, imádkozva, a hívők közösségében és a rászorulókkal törődve elmélyítjük kapcsolatunkat Megváltónkkal. Egy kis többlet erőfeszítést és időt, Krisztusra összpontosítva, gazdag jutalmat nyerünk.

Imádság: : Istenünk, vezess minket, amint új utakat keresünk, hogy közelebb kerüljünk hozzád. Tölts be minket és erősítsd meg a veled való kapcsolatunkat. Ámen.

"Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr!"
Donna Geiger (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYHÁZI ALKALMAZOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek