2006. június 3. szombat

Jézus szavai: 27 "Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; 28 áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. 29 Aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg. 30 Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza. 31 És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük." 32 "Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. 33 És ha azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is ugyanezt teszik. 34 És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik. 35 Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt. 36 Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas."

Lk 6,27-36.

SZERETNI AZ ELLENSÉGET

Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. (Lk 6,27-28)

Dühös voltam. Kezem ökölbe szorult. Gyomromat emésztő tűz mardosta. Próbáltam megnyugtatni magam, mindhiába. A harag gyorsan keserűséggé változott; gondolataim valaki körül forogtak, aki hazudott, becsapott és hagyta, hogy a kábítószer és az alkohol lerombolja békés családi életünket. Azt akartam, hogy eltűnjön az életünkből, és minden jóra forduljon.
De rájöttem, hogy a gyűlölet és megvetés semmit sem javít a helyzeten. Jézus szavai jutottak eszembe: "szeressétek ellenségeiteket". "Képtelen vagyok rá" - panaszkodtam férjemnek. "Nem tudom szeretni ezt az embert. Soha többé nem akarom látni. Nem engedem, hogy még egyszer fájdalmat okozzon a családunknak."
"Talán, csak imádkoznunk kellene érte" - mondta a férjem nyugodtan. Vonakodva fogtam az imádsághoz. Egy idő után éreztem, ahogy eláraszt a békesség. Visszanyertem örömömet és eltűnt a keserűségem. Megváltozott volna az ellenségem? Tudtommal nem. De a kapcsolatom Istennel és a szeretteimmel más lett. Ezért aztán továbbra is imádkozni fogok ellenségemért, ahogy Jézus tanítja.

Imádság: : Istenünk, adj nekünk kegyelmet, hogy megbocsássunk egymásnak, szeressük ellenségeinket, és imádkozzunk azokért, akik bántanak. Ámen.

Az imádság átalakít minket.
Paula Bostrom (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZENVEDÉLYBETEGEKÉRT ÉS CSALÁDJAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek