2006. június 11. vasárnap

14 Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, 15 akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: 16 adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; 17 hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva 18 képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; 19 és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig. 20 Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: 21 azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,14-21.

RAGADJUK MEG A LEHETŐSÉGET

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. (Péld 22,6)

Egy barátnőmmel beszélgettünk: milyen nehéz a napi csendességet megtartani két kisfiammal. Még iskolába indulás előtt szeretnék nekik áhítatot tartani, de a reggeli rohanás és készülődés ezt nem igazán teszi lehetővé. Barátnőm azt javasolta, próbáljam meg reggeli közben, amíg esznek.
A Példabeszédek 22,6, arról beszél, hogy "Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon." A nevelés része, amikor a Bibliáról beszélgetünk a gyermekeinkkel. Mindannyiunknak, felnőttnek és gyermeknek egyaránt, szükségünk van a naponkénti lelki táplálékra. Ez csak egy kis fegyelmezettséget követel részemről, hogy következetesen együtt olvassuk a Bibliát a fiaimmal. De ha véletlenül egyszer is elmarad, az egyikük azonnal megjegyzi: Ma még nem tartottuk meg a csendességet.
Éppen úgy, ahogy minden nap testünket tápláljuk, lelkünkkel is ezt kell tennünk, a bibliaolvasás, az elcsendesedés és az imádság által. Még az elfoglalt napokon is találhatunk időt Isten számára, ha igazán keressük.

Imádság: : Köszönjük Istenünk a Te bölcsességedet és vezetésedet. Segíts minden nap időt találnunk lelkünk táplálására. Ámen.

Isten testünket és lelkünket egyaránt táplálja.
Leslie Marable (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÚLSÁGOSAN ELFOGLALT CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek