2006. június 21. szerda

25 Tiszta vizet hintek rátok, hogy megtisztuljatok. Minden tisztátalanságotoktól és minden bálványotoktól megtisztítlak benneteket. 26 Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.

Ez 36,25-26.

MINT A PAPAYA

Bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. (Lk 11,4)

Amint végigsétáltam városunk piacának gyümölcsös során, egy gyönyörű papayát láttam. Félbe volt vágva, bíborvörös volt, mint a lenyugvó nap, és apró magvakkal volt tele. Átvillant rajtam a gondolat: a papayát csak úgy lehet megenni, ha előtte kiszedjük a sok kis magot.
Több vonatkozásban is hasonlatosak lehetünk a papayához. Gyermekkoromban egy életre szólóan megbántottak. Megfelelő kezeléssel és az imádság által külsőleg meggyógyultam, de a bántás magjai továbbra is bennem maradtak. Mindaddig ott gyökereztek, míg el nem távolítottam. Meg kellett bocsátanom.
Amikor elkezdünk megbocsátani és imádkozni, a magok egyenként kihullnak. Lassanként üres helyek képződnek. Az Úr betölthet minket örömmel és fénnyel, amíg csak a teljes színpompa látható lesz bennünk. Némely "mag" eltávolítása tovább tarthat, de ha imádságban kérjük a keserűségtől és a megbántottság érzésétől való szabadulást, egyre felszabadultabbnak érezzük majd magunkat a múlt terhe alól.
A régi sérelmekhez fűződő érzéseink időről-időre újra előjöhetnek. Ilyenkor imádkozhatunk, és emlékezhetünk, hogy Isten szabaddá szeretne tenni bennünket a múlt kötelékeitől, és békét akar adni szívünkbe.

Imádság: : Istenünk, tégy szabaddá a múlt sérelmeitől, és tölts meg szereteted csodálatos színeivel. Ámen.

A keserűség magvát Isten segítségével tudom eltávolítani!
Sheila Scanlan-Towers (Vermont, USA)

IMÁDKOZZUNK MEGBOCSÁTÓ LELKÜLETÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek