2006. május 2. kedd

15 Jézus mondja: "Ha vétkezik atyádfia, menj el hozzá, intsd meg négyszemközt: ha hallgat rád, megnyerted atyádfiát. 16 Ha pedig nem hallgat rád, végy magad mellé még egy vagy két embert, hogy két vagy három tanú szava erősítsen meg minden vallomást. 17 Ha nem hallgat rájuk, mondd meg a gyülekezetnek. Ha pedig a gyülekezetre sem hallgat, tekintsd olyannak, mint a pogányt vagy a vámszedőt. 18 Bizony, mondom néktek: amit megköttök a földön, kötve lesz a mennyben is, amit pedig feloldotok a földön, oldva lesz a mennyben is. 19 Bizony, mondom néktek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. 20 Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük."

Mt 18,15-20.

MEGBÉKÉLÉS

Ha vétkezik atyádfia, menj el hozzá, intsd meg négyszemközt: ha hallgat rád, megnyerted atyádfiát. (Mt 18,15)

Az egyik jó barátommal nagyon összevesztünk. Indulatos megjegyzéseit sértőnek és bántónak találtam. Néhány hónapig kerültük egymást, hűvös köszöntést mormoltunk az orrunk alatt, ha véletlenül mégis kereszteztük egymás útját. Lelkemben neheztelés dúlt iránta, és azt vettem észre, hogy magamban szépen eltervezem azokat a mondatokat, amelyekkel egyszer majd jól beolvasok neki.
Az egyik csendességemben a Mt 18,15 szavai által Isten gyengéden figyelmeztetett Jézus tanítására. A büszkeségem váltig hadakozott ellene, de szívem mélyén tudtam, hogy Isten útjai a legjobbak számomra.
Vonakodva és kicsit félve mentem el a barátomhoz. Miközben még csak a diplomatikus mondatokat keresgéltem magamban, barátom átölelt és elmondta, mennyire sajnálja a köztünk lévő feszültséget. Teljes volt a megbocsátás, és barátságunk újra helyreállt. Mindez azért lett egyszerű, mert egyikünk egy lépést tett a megbékélés felé.
Talán nem minden közeledésünk állítja helyre a kapcsolatot a másik emberrel, de az őszinte engedelmesség az Istennel való közösségben tart minket.

Imádság: : Istenünk, segíts túljutnunk a problémáinkon, és megbocsátani embertársainknak. Ámen.

Mit teszek azért, hogy kapcsolataim rendeződjenek?
Walter Maris (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A HARAGTARTÓ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek