2006. május 4. csütörtök

1 Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög. 2 Miután negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett. 3 Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: "Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré." 4 Ő így válaszolt: "Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik."

Mt 4,1-4.

TÚLÉLÉS

Jézus azt mondta nekik: "Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. (Jn 6,35)

A "túlélés hármas szabálya" alapján úgy tarják, hogy az ember három percig bírja ki levegő nélkül, három óráig megfelelő hőmérséklet híján, három napig víz nélkül, és három hétig étel nélkül. Ezeknek a dolgoknak a hiánya esetén a következmény nyilvánvaló. Ha a tűréshatár közelébe kerülünk, rosszul érezzük magunkat. Nem tudunk másra gondolni, mint a légzésre, egy meleg takaróra, egy nagy pohár vízre, vagy éppen az annyira hiányzó ételre.
Hasonlóan mindent elsöprő erejű lehet más dolgoknak is a hiánya, bár a következmény talán nem annyira látható, vagy érezhető. Lelki kiszáradás léphet fel, ha elhanyagoljuk az Istennel való kapcsolatot, ha a gyülekezetbe járás, a bibliaolvasás vagy az imádkozás kiszorul az életünkből. A hiány ilyenkor aggodalmat, nyugtalanságot, csalódottságot, haragot és csüggedést szülhet bennünk.
Talán megpróbáljuk a körülményeket hibáztatni, vagy másokat okolunk, ahelyett, hogy beismernénk: kevés időt szánunk Istenre. Amikor lelkileg egészségesek vagyunk, az öröm, a remény, a békesség és a cselekvésre való készség tölti be életünket.

Imádság: : Istenünk, segíts meglátnunk a naponkénti lelki táplálék szükségességét. Ámen.

Az egészséges élethez hozzátartozik a testi és lelki táplálék.
Bob La Forge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek