2006. május 5. péntek

12 Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. 13 Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: az Isten kísért engem, mert az Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal. 14 Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. 15 Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz. 16 Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim: 17 minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. 18 Az ő akarata szült minket az igazság igéje által, hogy mintegy első zsengéje legyünk teremtményeinek.

Jak 1,12-18.

SEGÍTSÉG

Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. (Zsid 13,8)

Ötven évvel ezelőtt házasságkötésünk alkalmával nagymamám egy ezüstözött serpenyőt ajándékozott nekem ezekkel a szavakkal: "Én is egy ilyen serpenyőben készítem a zabpelyhet. Ez soha nem fog cserbenhagyni." Valóban, ez a fényes használati eszköz egész házasságom, sőt özvegységem ideje alatt is jó szolgálatot tett. Azután egyre jobban megszoktam a mikrohullámú sütőt, és a sokat használt, összekarcolt felületű serpenyő a szekrény mélyére került.
Ma reggel tönkrement a mikrosütőm. Hogyan fogom elkészíteni a zabpelyhet magamnak?- tűnődtem. Eszembe jutott a nagymamám ajándéka, és szavai. Előkotortam az ütött-kopott serpenyőt, és közben a Zsid 13,8 szavai jöttek emlékezetembe: "Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz".
Nagymamám ajándéka még ma, 50 év múltán is használható. A Biblia igéi ma is olyan megbízhatóak, mint amikor leírták őket. Ahogyan ez a konyhai edény kisegített engem, Jézus is segítségünkre siet. Isten irántunk való szeretetének ajándéka soha nem hagy cserben. Tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, soha meg nem szűnő szeretetedet, változhatatlanságodat és örökkévaló hűségedet. Ámen.

Istenre jobban lehet számítani, mint legmegbízhatóbb tapasztalatainkra.
Betty Downs (Dél-Dakota, USA)

IMÁDKOZZUNK A FIATAL HÁZIASSZONYOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek