2006. május 8. hétfő

14 Én pedig, testvéreim, magam is meg vagyok arról győződve, hogy ti is telve vagytok jóssággal, telve a teljes ismerettel, és hogy egymást is tudjátok tanítani. 15 Ám, kissé merészebben írtam nektek, mintegy emlékeztetve titeket ama kegyelem alapján, amelyet Isten adott nekem arra, 16 hogy a pogányokért legyek Krisztus Jézusnak szolgája, és végezzem az Isten evangéliumának papi szolgálatát, hogy a pogányok áldozata a Szentlélek által megszentelt és kedves legyen. 17 Krisztus Jézusban tehát van okom a dicsekvésre Isten előtt. 18 Mert semmi olyanról nem mernék beszélni, amit nem Krisztus tett általam a pogányok megtéréséért szóval és tettel, 19 jelek és csodák erejével, a Lélek ereje által: úgyhogy Jeruzsálemtől kezdve egészen Illíriáig mindenfelé hirdettem a Krisztus evangéliumát. 20 Eközben pedig azt tartottam becsületesnek, hogy az evangéliumot nem ott hirdettem, ahol Krisztust már ismertté tették, hogy ne idegen alapra építsek, 21 hanem ahogyan meg van írva: "Meglátják őt azok, akiknek még nem hirdették, és akik még nem hallották, azok megértik."

Róm 15,14-21.

A CÉL FELÉ

Pál írja: Nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,14)

Nemrég egy konferencián voltam, ahol egy egyiptomi szerkesztő mesélt, min ment keresztül sok-sok éven át. Ő szerkeszti és terjeszti a közel-keleti országokban a Csendes Percek arab nyelvű kiadványát közel harminc éve. Miközben megosztotta velünk az évek során átélt nehézségeit és fájdalmait, nagyon sajnáltam, de egyúttal csodáltam is mindazért, amit megtett a rábízott emberekért. Minden körülmények között felfelé nézve, futott egyenesen Isten elhívása felé. Pál szavai jutottak eszembe róla, aki arra bíztat minket, hogy legyünk Krisztus jó katonái (2Tim 2,1-3). Ez a férfi egy ilyen ember volt.
A hívő életünk során gyakran kell kihívásokkal szembenéznünk, és érhetnek csalódások is. De ha halljuk, hogyan hordoz Isten másokat, erőt ad, hogy az akadályok ellenére is kitartsunk.

Imádság: : Mennyei Atyánk, aki szeretsz minket, bíztatást és reménységet adsz nekünk, bátoríts és erősíts meg minket, hogy ne lankadjunk el a jó cselekedetekben. Ámen.

Megerősíthet másokat, ha hallják, mit tett Isten az életemben.
Sammy Gumbe (Maputo, Mozambik)

IMÁDKOZZUNK A KÖZEL-KELETI MISSZIONÁRIUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek