2006. május 9. kedd

9 Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. 10 A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: 11 saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt. 12 Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, 13 akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.

Jn 1,9-13.

TENGERI TEKNŐSÖK

Küldd el világosságodat és igazságodat: azok vezessenek engem! (Zsolt 43,3)

Amikor egyik este a férjemmel a floridai tengerparton sétáltunk, egy szokatlan mentőakcióban részt vevő csoporttal találkoztunk. A tengeri teknősök éppen akkor keltek ki, és ahelyett, hogy a holdfényt követve az óceán felé indultak volna el, megzavarodtak egy közeli medence fényeitől, és a medence felé vették az irányt. Ha senki sem állította volna meg ezeket a kis teknősöket, biztosan elpusztultak volna.
Mi is csatlakoztunk a többi nyaralóhoz, és segítettünk összeszedni, és óvatosan az óceán felé terelni a kis állatokat. De nem tehettük őket rögtön a vízbe; egyedül kellett bemenniük, hogy megerősödjön a lábuk az úszáshoz.
A teknősökhöz hasonlóan, mi is összezavarodhatunk, és elindulhatunk a rossz fény irányába. Ilyenkor minket is meg kell menteni. Isten gyakran küld másokat hozzánk, hogy a helyes irányba tereljenek. De szükséges, hogy a saját erőnket is használjuk, hogy elinduljunk Isten felé. És amikor elindulunk, erőt nyerünk a további úthoz. Isten az igazi világosság, és az ő igéje mindig a helyes irányt mutatja.

Imádság: : Mennyei Atyánk, őrizd meg lépteinket a helyes úton. Ne hagyd, hogy más fények eltérítsenek a jó iránytól. Ámen.

Mi segíthet, hogy felismerjem Isten világosságát?
Shirley Tracy (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KERESIK ISTENT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek