2006. május 17. szerda

1 Ezt az igét mondta az ÚR Jeremiásnak: 2 Menj el a fazekas házába, mert ott akarom közölni veled igéimet. 3 Elmentem tehát a fazekas házába, aki éppen dolgozott a korongon. 4 De rosszul sikerült az edény, amelyet a fazekas agyagból készített a kezével. Ekkor egy másik edényt készített belőle a fazekas, ahogyan azt jónak látta. 5 Ekkor így szólt hozzám az ÚR igéje: 6 Vajon nem bánhatok-e én is úgy veled, Izráel háza, mint ez a fazekas? Így szól az ÚR: Hiszen olyanok vagytok a kezemben, Izráel háza, mint az agyag a fazekas kezében.

Jer 18,1-6.

A FAZEKAS KEZE

De rosszul sikerült az edény, amelyet a fazekas agyagból készített a kezével. Ekkor egy másik edényt készített belőle a fazekas, ahogyan azt jónak látta. Ekkor így szólt hozzám az Úr igéje: Vajon nem bánhatok-e én is úgy veled, Izráel háza, mint ez a fazekas? (Jer 18,4-6)

Nemrégiben részt vettem egy fazekas szakkörön. A forgó fazekas korongra rálöktem egy darab barna agyagot, és bizonytalan kezemet rátettem nedves felszínére. Kezdett egy tál kiformálódni, de az egyik ujjam megcsúszott és elrontotta az egészet.
Levettem az eldeformálódott darabot a korongról, gombóccá gyúrtam és visszatettem. Ez alkalommal egyenetlen lett a tál oldala. Már épp ott tartottam, hogy feladom, amikor a tanárom rátette kezét az enyémre: Az agyag megbocsátja a hibákat, és sok lehetőséget ad, hogy hasznos darabot formáljunk. Gyakorlott kezei vezették az enyémet, és a tál új formát kapott.
Jeremiás próféta egy szétszórt népet biztosított afelől, hogy Isten képes újjá formálni őket. Egy sérült személyiséget is képes a hozzáértő kéz átalakítani. Jó tanáromhoz hasonlóan, Isten képes átformálni bennünket a mester szolgálatában álló edényekké, még akkor is, ha erkölcstelenség, arrogancia, előítélet, agresszió vagy gyűlölet torzította előtte lelkünket.

Imádság: : Teremtő Istenünk, köszönjük, hogy ismét lehetőséget adsz az újrakezdéshez. Ámen.

Isten formál és átformál megbocsátó kezeivel.
Jewel Deane Suddath (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KUDARCOK MIATT ELKESEREDŐ EMBERÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek