2006. május 22. hétfő

1 Kérlek tehát titeket én, aki fogoly vagyok az Úrért: éljetek méltón ahhoz az elhívatáshoz, amellyel elhívattatok, 2 teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel, 3 igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével.

Ef 4,1-3.

KEGYELEM ÉS MEGBOCSÁTÁS

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. (1Jn 1,9)

Megan még csak nem is volt tudatában, hogy megbántott engem. Igazán jó barátnők voltunk, s úgy döntöttem, figyelmen kívül hagyom a sértést. Az egyetlen probléma csak az volt, hogy képtelen voltam rá. Hamarosan oda jutottam, hogy bármikor hívott, sosem értem rá. Kifogásokat kerestem, miért nem tudok rá időt szakítani. Teltek-múltak a hetek, és haragom átszivárgott életem minden területére, beleértve az imádsággal töltött időt is. Többé már nem vágytam Isten közelségére, valójában inkább kerültem őt.
Istennel való kapcsolatom tükörképe lett Megan-nel való kapcsolatomnak. Noha Megan nem sejtette, hogy megbántott engem, én mégis a rovására írtam, és nem akartam megbocsátani neki. Tudván, hogy Isten feltétel nélkül megbocsát nekem, hogyan tagadhattam meg a bocsánatom Megan-től?
Be nem vallott bűnöm éket vert barátnőm és közém. Mikor végül az Úr elé álltam, és megbocsátottam barátnőmnek, megszabadultam ettől a béklyótól. Hálás vagyok Istennek, hogy példával és szeretettel megmutatta, hogyan lehet a kegyelmet és a szeretet a megbocsátás által továbbadni.

Imádság: : Istenünk, bocsáss meg a másokat sértő, másoknak fájdalmat okozó tetteinkért és szavainkért! Ámen.

Ha megtagadjuk a megbocsátást, másokkal és Istennel való kapcsolatunkat is kockára tesszük.
Deanna Baird (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK MÁSOK ÉRZÉSEI IRÁNTI FIGYELMESSÉGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek