2006. március 1. szerda

42 Így van a halottak feltámadása is. Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban; 43 elvettetik gyalázatban, feltámasztatik dicsőségben; elvettetik erőtlenségben, feltámasztatik erőben. 44 Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Ha van érzéki test, van lelki test is. 45 Így is van megírva: "Az első ember, Ádám, élőlénnyé lett, az utolsó Ádám pedig megelevenítő Lélekké." 46 De nem a lelki az első, hanem a földi, azután a lelki. 47 Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való. 48 Amilyen a földből való, olyanok a földiek is, és amilyen a mennyből való, olyanok a mennyeiek is. 49 És amint viseltük a földinek a képét, úgy fogjuk viselni a mennyeinek a képét is. 50 Azt pedig állítom, testvéreim, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot. 51 Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. 52 Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. 53 Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba. 54 Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: "Teljes a diadal a halál fölött! 55 Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" 56 A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. 57 De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által! 58 Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.

1Kor 15,42-58.

HAMUBÓL ÉLETRE

És amint viseltük a földinek a képét, úgy fogjuk viselni a mennyeinek a képét is. (1Kor 15,49)

Néztem a hamut gyermekeim homlokán, amint hamvazószerda estéjén az istentisztelet után lefektettem őket. Eszembe jutottak a lelkész szavai, amint megérintette arcomat a hamuval: "Porból lettél...", ezzel figyelmeztetve halandóságomra. Gyermekeim arcát nézve az ő halandóságukra is gondoltam. Nehéz egy szülőnek ezzel szembesülnie, különösen, amikor a gyermekek annyira tele vannak élettel. A félelem a barátságtalan időktől és az irányíthatatlan világtól, nyomasztónak tűnik. Amikor nemrég elveszítettem legjobb barátomat, a nagyapámat, rájöttem, milyen könnyen elborít a depresszió és az aggodalom.
Most azonban a félelem és aggódás helyett hihetetlen békességet éreztem. A békesség abból fakadt, hogy tudtam, az élet, bármeddig tartson is, Isten ajándéka. A földi élet ajándéka felkészít minket egy újabb, eljövendő ajándékra, egy még tökéletesebbre. Az eljövendő ajándék pedig élet a feltámadt testben, Isten országában. Krisztus halálával és feltámadásával a halál feletti végső győzelem, egy elmúlhatatlan élet ígéretét kapjuk.

Imádság: : Urunk, Istenünk, segíts emlékeznünk arra, hogy az életünk teremtő munkád ajándéka. Köszönjük, hogy ez az élet Jézus Krisztusban teljesedett ki. Ámen.

Földi életünk és az örök élet Isten szeretetének ajándékai.
Mark H. Anderson (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELTŰNT GYERMEKEK SZÜLEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek