2006. március 6. hétfő

12 A törvény tehát szent, a parancsolat is szent, igaz és jó. 13 Akkor a jó lett halálommá? Szó sincs róla! Ellenben a bűn, hogy meglássék bűn mivolta, a jó által hoz rám halált, így a bűn fokozott mértékben lesz bűnné a parancsolat által.
14 Tudjuk ugyanis, hogy a törvény lelki, én pedig testi vagyok: ki vagyok szolgáltatva a bűnnek. 15 Hiszen amit teszek, azt nem is értem, mert nem azt cselekszem, amit akarok, hanem azt teszem, amit gyűlölök. 16 Ha pedig azt cselekszem, amit nem akarok, akkor elismerem a törvényről, hogy jó. 17 Akkor pedig már nem is én teszem azt, hanem a bennem lakó bűn. 18 Mert tudom, hogy énbennem, vagyis a testemben nem lakik jó, minthogy arra, hogy akarjam a jót, van lehetőségem, de arra, hogy megtegyem, nincs. 19 Hiszen nem azt teszem, amit akarok: a jót, hanem azt cselekszem, amit nem akarok: a rosszat.

Róm 7,12-19.

VÁLASZTOTT BILINCS

Amelynek követe vagyok a bilincsben is... (Ef 6,20)

Kevesen vannak közöttünk, akiknek valaha is valóságos bilincs lesz a kezén és lábán. Ezért talán nehezen tudjuk elképzelni, mire is gondolt valójában Pál, amikor így jellemezte magát: "követe vagyok a bilincsben is..." Szavai bizonyságtételként szolgálnak, az Istenhez való szilárd elkötelezettségét mutatják.
Mivel magam is börtönben vagyok, sok erőt és bátorítást nyerek Pál szavaiból. Nem csak az engedelmességről szólnak, hanem a körülmények fölé emelő győzelemről is.
Mindenkit megkötöz valami. Van, akit a gazdagság, van, akit a szegénység. Van, aki a presztízs és hatalom rabszolgája, mások, az uralkodásé és kizsákmányolásé. Azonban vannak, akik osztoznak Pál örömében, hiszen Krisztus szolgái. A szolgaságot legtöbben magunk választjuk, de támaszt is jelenthetünk másoknak. Mihez vagy kihez van odaláncolva az életem?
Krisztus fel tudja oldani azokat a kötelékeket, amelyek megkötöznek, amennyiben úgy döntünk, hogy hozzá akarjuk láncolni magunkat. Bárcsak megismerhetnénk, milyen öröm és szabadság az, ha valaki a Krisztus követe bilincsben is; olyan bilincsben, mely miatt nem kell szégyenkeznie.

Imádság: unk: Úr Jézus Krisztus, segíts, hogy engedelmes szolgáid lehessünk, és megtapasztalhassuk, micsoda öröm a te követednek lenni. Vezess bennünket. Ámen.

Milyen bilincs tart vissza a Krisztusban való teljes élettől?
Richard Ryan (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNBEN LÉVŐKÉRT

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek