2006. március 9. csütörtök

1 A lelki ajándékokra nézve pedig, testvéreim, nem szeretném, ha tudatlanok lennétek. 2 Tudjátok, hogy amikor pogányok voltatok, ellenállhatatlanul vitt és sodort valami benneteket a néma bálványokhoz. 3 Ezért tudtotokra adom, hogy senki sem mondja: "Jézus átkozott", aki Isten Lelke által szól; és senki sem mondhatja: "Jézus Úr", csakis a Szentlélek által. 4 A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. 5 Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. 6 És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. 7 A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. 8 Mert némelyik a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. 9 Egyik ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. 10 Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta. 11 De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.

1Kor 12,1-11.

OSSZUK MEG AJÁNDÉKAINKAT!

Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is. (Róm 12,6)

Néhány évvel ezelőtt barátom, Jere előfizetett számomra a Csendes Percekre. Amint az első rész megérkezett, elolvastam a kijelölt igeverseket és az aznapi áhítatot. Aztán felhívtam a barátomat, és elmondtam neki, mennyire megfogott a történet.
Nem sokkal ezután, Jere egyszer azt javasolta, hogy nekem is meg kellene osztanom másokkal tapasztalataimat, mert szerinte van adottságom az íráshoz. Bátorításával és a Szentlélek segítségével kezdtem áhítatokat írni a Csendes Percekbe.
Ez a tapasztalat megtanított arra, hogy nem mindig vagyunk tudatában az Úrtól kapott ajándékainknak. Néha előfordul, mint az én példám is mutatja, hogy egy másik emberre van szükség ahhoz, hogy felismerje talentumainkat, és bátorítson arra, hogy használjuk is azokat. Ezért, ha másokban észreveszünk bizonyos ajándékokat, ragadjuk meg az alkalmat, nevezzük meg és erősítsük meg őket. A Biblia azt mondja, hogy Isten mindannyiunknak különleges ajándékot adott, hogy azt mások javára használjuk. Bármilyen ajándékaink legyenek, ha megosztjuk őket, Isten nevére hozunk dicsőséget.

Imádság: : Drága Urunk, köszönjük az ajándékokat, melyeket tőled kaptunk. Kegyelmed erejével segíts, hogy használhassuk ezeket mások javára. Ámen.

Isten ajándékai azért vannak, hogy megosszuk őket másokkal.
Jeannie Cillo (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSENDES PERCEK ÚJ ÍRÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek