2006. március 15. szerda

7 Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: 8 mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. 9 A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. 10 Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.

Gal 6,7-10.

ELFOGADNI MÁSOK SEGÍTSÉGÉT

Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét. (Gal 6,2)

Egy kisebb műtét után egy hétig otthon kellett feküdnöm. A fiamat minden reggel a férjem vitte el az iskolába, minden délután egy barátunk hozta haza, és minden este az egyik barátnőm hozott nekünk vacsorát. Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz ilyen sok segítséget elfogadni. Rá voltam utalva másokra, és lelkiismeret-furdalásom volt, hogy nem én végzem el a munka rám eső részét. Szerettem volna felkelni, hogy ellássam feladataimat mint feleség és anya; de kényszerítettem magam, hogy nyugton maradjak és pihenjek. Így egy hét alatt meggyógyultam. Az én feladatom akkor az volt, hogy ágyban maradjak, és meggyógyuljak.
Általában, amikor a fenti verset olvasom, úgy látom magamat, hogy én vagyok az erős, aki a hátán hordja az egész világot. De most én kaptam segítséget másoktól. Örülök, hogy vannak olyan emberek, akik segítettek könnyebbé tenni az életemet. Hálás vagyok a leckéért is, amit megtanulhattam: engedni kell másoknak is, hogy az én terhemet hordozzák. Azért vagyunk ezen a világon, hogy segítsünk egymásnak. Néha mi visszük a másik terhét, néha mások segítenek nekünk. Mindkét szerepet be kell tölteni, és mindkét szerep áldás lehet.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy te hordozod minden terhünket. Köszönjük a hívők közösségét, akikkel megoszthatjuk a terhünket a földön. Ámen.

Ha megosztjuk a terhet, könnyebb hordozni.
Lisa Bogart (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰTÉT UTÁN LÁBADOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek