2006. március 19. vasárnap

5 Mert akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival. 6 A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség, 7 minthogy a test törekvése ellenségeskedés Istennel, mert az Isten törvényének nem veti alá magát, és nem is tudja magát alávetni. 8 Akik pedig test szerint élnek, nem lehetnek kedvesek Isten előtt. 9 Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé. 10 Ha pedig Krisztus bennetek van, bár a test a bűn miatt halott, a Lélek életet ad az igazság által. 11 Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által. 12 Ezért, testvéreim, adósok vagyunk, de nem a testnek, hogy test szerint éljünk. 13 Mert ha test szerint éltek, meg kell halnotok, de ha a Lélek által megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok.

Róm 8,5-13.

BIZTOS KEZEKBEN

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek. (Róm 12,1)

Zaklatott szívvel ültem végig az úrvacsorai szertartást. Egy héttel azelőtt egy karomon lévő anyajegyet rosszindulatúnak diagnosztizáltak, és további műtéti beavatkozásra volt szükség. Hospice-házban dolgozom, és tudom, hogy egy daganat halálos kimenetelű is lehet.
Hirtelen a tudatomig hatolt az úrvacsorai liturgia befejező imádsága: "Lelkünket és testünket felajánljuk neked égő áldozatul." Lelkemet Isten kezébe tenni, igen, de ami a testemet illeti, abban nem voltam biztos. Ahogy ott ülve ezen elmélkedtem, rájöttem, hogy milyen ellentmondás lelkemet Istenre bízni, aki megőrzi azt az örökkévalóságra, de vonakodni testemet odaadni neki ezen a földön. Magamban ismételtem az imádság szavait, miközben teljes valómat odaszántam Istennek, aki biztonsággal és gyengéden szerető kezében tartja múltamat, jelenemet és jövőmet.

Imádság: : Hatalmas Istenünk, Jézus Krisztus által, felajánljuk neked lelkünket és testünket élő áldozatul. Küldj ki bennünket Lelked erejével, hogy a te dicséretedre és dicsőségedre éljünk és munkálkodjunk. Ámen.

Isten nagy dolgokat tud cselekedni általunk, ha teljes valónkat az ő szolgálatába állítjuk.
Pamela Vale-Taylor (Kent, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A RÁKOS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek