2006. március 22. szerda

14 Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? 15 Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, 16 valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? 17 Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. 18 Viszont mondhatja valaki azt is: Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet.

Jak 2,14-18.

JÓSZÁNDÉK

Jézus mondja: "Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát." (Mt 7,21)

Mint sokan mások, én is súlyfelesleggel küszködöm. Ma reggel a mérlegen állva arra gondoltam, hogy egy kicsit fogynom kell, többet fogok tornázni és vigyázok majd az evéssel is. Aztán elmentem egyet sétálni. Visszafelé jövet a szomszédom behívott egy kávéra, amit természetesen nem utasítottam vissza. Ebédre vendégünk volt, így sok finomság került az asztalra. Sajnos, a mérlegen megfogalmazott jó szándék az étkezőasztalnál nem került gyakorlati megvalósításra.
Hasonlóképpen a reggeli csendességeimnél a Biblia minden szavát elfogadom, vagy a templomi istentiszteleten teljesen egyetértek a lelkész által elmondott üzenettel. Természetesen szeretem Istent, és szeretni akarom felebarátaimat, és követni akarom Jézus tanításait. A templomban testvérekkel körülvéve egészen könnyűnek tűnik. De ez a vasárnapi egyetértés nem igazán számít, ha nem élem meg a hallottakat a többi napon. A jó szándéknál többre van szükségem, amikor a mindennapi élet nehézségeivel és kísértéseivel kell szembenéznem. Isten erejével tudok mégis hűséges maradni. Milyen nagyszerű, hogy Isten segítsége mindig rendelkezésünkre áll, csak kérnünk kell.

Imádság: : Szerető Istenünk, köszönjük, hogy amikor ránk tekintesz, nem csak azt látod, milyenek vagyunk, hanem azt is, hogy kegyelmed által mivé lehetünk.

Ma megpróbálok olyan ember lenni, akinek Isten elképzelt.
Lloyd Kitching (Manitoba, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A ROSSZ SZOKÁSAIKKAL KÜZDŐ BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek