2006. március 25. szombat

28 Így értek el ahhoz a faluhoz, amelybe igyekeztek. Jézus azonban úgy tett, mintha tovább akarna menni. 29 De azok unszolták és kérték: "Maradj velünk, mert esteledik, a nap is lehanyatlott már!" Bement hát, hogy velük maradjon. 30 És amikor asztalhoz telepedett velük, vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és nekik adta. 31 Erre megnyílt a szemük, és felismerték, ő azonban eltűnt előlük. 32 Ekkor így szóltak egymásnak: "Nem hevült-e a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton, amikor feltárta előttünk az Írásokat?" 33 Még abban az órában útra keltek, és visszatértek Jeruzsálembe, ahol egybegyűlve találták a tizenegyet és a velük levőket. 34 Ők elmondták, hogy valóban feltámadt az Úr, és megjelent Simonnak. 35 Erre ők is elbeszélték, ami az úton történt, és hogy miként ismerték fel őt a kenyér megtöréséről.

Lk 24,28-35.

MEGSZENTELT PILLANATOK

Erre megnyílt a szemük, és felismerték. (Lk 24,31)

Egy kamionsofőr mostanában kezdett el papírt szállítani a nyomdánkba. Azért vágtunk bele ebbe a vállalkozásba, hogy munkalehetőséget biztosítsunk Fokváros centrumában. Rakodás közben a sofőr észrevett egy kis zöld fügefahajtást, amely áttörte a betont a kocsibejárónk egyik sarkában. Izgatottan mondta: "Óh, már szinte látom nőni ezt a növényt, saját kertemben Khayelitshában!" Khayelitsha azt jelenti: "a mi új otthonunk", egy terjeszkedő, spontán alakult városrész Fokváros külső peremén.
Ásót kért, és nagyon óvatosan kiemelte a friss, zöld hajtást a megrepedt talajból. Örömmel hajtott el az idegen sofőr, jutalmával együtt, hogy elültesse egy számára kedves helyen.
A nyomda dolgozói meglepetten bámultak utána. Egy megszentelt pillanatnak lehettünk tanúi. Ez az ember segített észrevennünk valamit, ami mindig is ott volt a szemünk előtt. Nekünk is van egy látomásunk a gyümölcstermő fügefáról, egy olyan projektről, amely virágzó munkahelyeket teremt itt Fokvárosban, a szegénység kellős közepén. Segített abban is, hogy e feladat megvalósulásának az ígéretét egy apró jelben közvetlenül a szemünk előtt észrevegyük.

Imádság: : Ó Urunk, életünk telve van megtapasztalásokkal. Lépj be kapcsolatainkba és beszélgetéseinkbe, és tégy mindent újjá. Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

Az ígéretek jelei várnak ma arra, hogy meglássam őket!
Mark H. Stephenson (Nyugati Fokföld, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK KHAYELITSHA NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek