2006. március 28. kedd

31 Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: "Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; 32 megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." 33 Ők ezt kérdezték tőle: "Ábrahám utódai vagyunk, és soha nem voltunk szolgái senkinek: hogyan mondhatod hát, hogy szabadokká lesztek?" 34 Jézus így válaszolt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, hogy aki bűnt cselekszik, a bűn szolgája. 35 A szolga pedig nem marad a házban örökre: a fiú marad ott örökre. 36 Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek."
37 "Tudom, hogy Ábrahám utódai vagytok, de ti meg akartok ölni, mert az én igémnek nincs helye bennetek. 38 Én azt mondom, amit az én Atyámnál láttam, és ti is azt teszitek, amit a ti atyátoktól hallottatok."

Jn 8,31-38.

IGAZI SZABADSÁG

Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek. (Jn 8,36)

A múlt évben a hálaadás napján gyülekezetünkben segítettem a hajléktalanok és szegények számára szervezett ételosztásban. Amint vendégeinket figyeltem, észrevettem, mennyire szenvednek, és lelkük mennyire börtönbe van zárva, mintha valóban foglyok lennének. Néhány nappal ezután jelentkeznem kellett, hogy megkezdjem három és fél éves börtönbüntetésem letöltését, melyet még a megtérésem előtt elkövetett bűnömért kaptam.
Most tehát valóságosan börtönben vagyok, és ezen a helyen szolgálom az Urat. Mégis, azt a nagy szabadságot érzem a szívemben, melyet csak Isten adhat. Rájöttem, hogy a fizikai szabadságban élő emberek is lehetnek saját lelki börtönükbe zárva, amely nagyobb fájdalmat is okozhat, mint a tényleges elzártság. Ismerek embereket, akik a fizikai szabadság korlátozása és a lelki fogság miatt szenvednek. Én ezen a helyen szabadságot találtam a Krisztusban, és lelkem a Dicsőség Királyának magasztalása közben naponta kiszabadul e falak közül.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts megtapasztalnunk az igazi szabadságot, melyet parancsolataid követése nyomán nyerhetünk. Adj erőt, hogy mindig a békesség ösvényén járjunk. Ámen.

Krisztus követése jelenti az igazi szabadság útját.
Eddie Amaral (San Juan, Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A LELKI MEGKÖTÖZÖTTSÉGBEN LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek