2006. november 3. péntek

30 Erre megkérdezték a zsidók Jézust: "És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? 31 Atyáink a mannát ették a pusztában, ahogyan meg van írva: Mennyei kenyeret adott nekik enni." 32 Jézus pedig így válaszolt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, nem Mózes adta nektek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja nektek az igazi mennyei kenyeret. 33 Mert az Isten kenyere a mennyből száll le, és életet ad a világnak." 34 Erre ezt mondták neki: "Uram, add nekünk mindig ezt a kenyeret!" 35 Jézus azt mondta nekik: "Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha."

Jn 6,30-35.

LELKI TÁPLÁLKOZÁS

Jézus azt mondta nekik: "Én vagyok az élet kenyere, aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha." (Jn 6,35)

Táplálkozással kapcsolatos kurzusokon azt tanultam, hogy amit megeszünk, az vagy hasznos, vagy káros testünk számára. A környezetünkben lévő vegyszerek is ártalmasak, ezért fontos, hogy olyan étellel tápláljuk a testünket, amelyek segítenek ellenállni a káros hatásnak. Ugyanígy naponta kapcsolatba kerülünk a lelkünk számára káros anyagokkal. Az aggodalom, irigység, állandó elfoglaltság, de még az élet napi teendői is homályossá tehetik szemünket Isten szerető tervét illetően.
Egyik reggel, amikor az ilyen napi teendők, mint a telefonhívások, házi munka, vacsorakészítés nyomasztóan nehezedtek rám, elkezdtem listát írni abban a reményben, hogy ha elég gyors vagyok, mindennel végezhetek. A lista készítése közben rájöttem, mennyire szükségem van Isten lelki táplálékára. Tudtam, milyen fontos, hogy olvassam a Bibliát és imádkozzam. Először feladataim elvégzése utánra szerettem volna halasztani, de végül mégis elővettem a Csendes Perceket és a Bibliámat, és imádkoztam. Hálás voltam, hogy Isten emlékeztetett: a vele való együttlétre van leginkább szükségem.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük, hogy te adsz számunkra lelki táplálékot. Segíts, hogy ne felejtsük el, hogy veled kezdjünk minden napot. Ámen.

Isten megújít bennünket, hogy teljes életet élhessünk. "Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr!" (Zsolt 34,9)
Paula Erson (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDNAK KIKAPCSOLÓDNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek