2006. november 23. csütörtök

2 Hálát adunk az Istennek mindenkor mindnyájatokért, amikor megemlékezünk rólatok imádságainkban; mert szüntelenül 3 emlegetjük a mi Istenünk és Atyánk színe előtt hitből eredő munkátokat, szeretetből jövő fáradozásotokat, és a mi Urunk Jézus Krisztus felől táplált reménységetek állhatatosságát; 4 mivel tudjuk, Istentől szeretett testvéreink, hogy választottak vagytok. 5 Mert a mi evangéliumunk nemcsak szavakban jutott el hozzátok, hanem erővel, Szentlélekkel és teljes bizonyossággal is. Ti is tudjátok, hogyan éltünk közöttetek, a ti érdeketekben, 6 ti pedig a mi követőinkké lettetek, és az Úréi, amikor sok zaklatás ellenére a Szentlélek örömével fogadtátok be az igét. 7 Példává is lettetek minden hívő számára Macedóniában és Akhájában, 8 mert tőletek terjedt tovább az Úr beszéde, de nemcsak Macedóniába és Akhájába, hanem mindenhová eljutott a ti Istenbe vetett hitetek híre. Szükségtelen is erről bármit mondanunk, 9 mert ők maguk beszélik rólunk, milyen fogadtatásban volt részünk nálatok, és hogy miként tértetek meg a bálványoktól az Istenhez, hogy az élő és igaz Istennek szolgáljatok, 10 és várjátok a mennyből Jézust, az ő Fiát, akit feltámasztott a halottak közül, aki megszabadít minket az eljövendő haragtól.

1Thessz 1,2-10.

A SZERETET NYELVE

Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért. (Fil 1,3-4)

Feleségemmel, Bettyvel minden nap imánkba foglaljuk tizennégy unokánk nevét. Hisszük, hogy ez az egyik legjobb módja, ahogy szerethetjük őket. Minden hónapban írunk egy személyes levelet is az összes unokának. A levél mellé mindig küldök egy külön lapot, ezzel a címmel: "Emlékszem". Rövid történeteket mesélek el ezen az oldalon a múltamból: emberekről, lelki élményekről, családról, humoros esetekről. Azért teszem ezt, mert szeretem a családomat.
Az emlékezés, hálaadás és ima szerető szívből fakadnak. Pál apostol levelekben fejezi ki szeretetét. A Fil 1,7-8-ban azt mondja: "szívemben hordozlak titeket" és "vágyódom mindnyájatok után". Ezek a szeretet nyelvének kifejezései, és igen érzékletesen azt írják le, hogy mi a valódi szeretet.
A hivők közösségén belül a szeretet túlnyúlik természetes családunkon, Isten egész családjára kiterjed. Akiket Isten szeret, mindannyian a mi szeretteink is. Annyi embert érünk el, ahányat képesek vagyunk szeretni.

Imádság: : Istenünk, bárcsak megtanulnánk a szeretet nyelvét! Bárcsak igaz szeretet lenne mindenben, amit teszünk és mondunk! Ámen.

Hogyan gondozom a szeretetet legszorosabb kapcsolataimban?
John M. Drescher (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK HŰSÉGESEBB SZERETETÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek