2006. november 26. vasárnap

7 Láttam a nap alatt ilyen hiábavalóságot is: 8 Van egyedülálló ember, akinek nincs senkije, sem fia, sem testvére, még sincs vége fáradozásának; nem elégszik meg a gazdagsággal, és nem mondaná: Ugyan kiért fáradozom, és kiért vonom meg magamtól a jót? Ez is hiábavalóság és elhibázott dolog. 9 Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. 10 Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki. 11 Éppígy, ha ketten fekszenek egymás mellett, megmelegszenek; de aki egyedül van, hogyan melegedhetne meg? 12 Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar.

Préd 4,7-12.

A SIVATAG ÁTALAKÍTÁSA

Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el... hanem bátorítsuk egymást. (Zsid 10,25)

Az első évem a bibliai főiskolán befejeződött. A szünet alatt visszatértem a munkámhoz, hogy megkeressem az életfenntartásomhoz szükséges pénzt. Korábbi munkatársaim kemény feladatokkal és vaskos tréfákkal fogadtak. A hétvége közeledtével elcsigázottnak, sivárnak és piszkosnak éreztem magam testemben, szívemben és lelkemben egyaránt.
Ahogy a templomban ültem azon a vasárnap reggelen, a lelkem olyan száraz volt, mint a sivatag homokja. Az énekek és imádságok alatt átéltem, amint Isten felfrissít. Úgy éreztem, a Szentlélek megtisztít az Úrvacsora alatt. A felgyülemlett szennyet lemosta; a sivatag homokja befogadta Isten esőjét, és elkezdett kivirulni. Azután emlékeztem arra a sivatagra is, melyről Ézsaiás szól: "Virágba borul és vígad, vígan örvendezik." (Ézs 35,2) Isten felfegyverzett engem a következő hétre.
Soha nem felejtem el ezt a megtapasztalást. Megerősítette bennem az istentisztelet fontosságát, a keresztyén közösség jelentőségét és Isten szavának erejét. Isten szereti istentiszteletünket. De Isten azért is adta nekünk az istentiszteletet, hogy megóvjon a minket támadó sivatagi homokvihartól.

Imádság: : Istenünk, köszönjük ígéretedet, hogy életünk újra virágozni fog. Dicsőítünk téged, hogy adtad nekünk az Írást és az egyházat, megtisztításunkért és megújulásunkért. Ámen.

Isten gyermekeivel együtt lenni olyan, mint az oázis.
Raymond N. Hawkins (Tasmánia, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A FIZIKAI MUNKÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek