2006. december 1. péntek

7 Biztatja a mester az ötvöst, aki simítókalapáccsal dolgozik az üllőn, és ezt mondja a forrasztásról: Jól van, meg kell erősíteni szegekkel, hogy ne mozogjon!
8 De te, szolgám, Izráel, Jákób, akit kiválasztottam, barátomnak, Ábrahámnak utóda!
9 A föld végén ragadtalak meg, annak széléről hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek meg!
10 Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.
11 Megszégyenülnek és gyalázatba esnek mindazok, akik gyűlölnek téged. Semmivé lesznek, elpusztulnak, akik veled perbe szállnak.
12 Keresed, és nem találod azokat, akik téged támadnak. Megsemmisülnek teljesen, akik ellened harcolnak.
13 Mert én, az ÚR, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek!
14 Ne félj, férgecske Jákób, maroknyi Izráel! Én megsegítlek - így szól az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje.

Ézs 41,7-14.

FESTMÉNY

Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek! (Ézs 41,13)

Gondterhelten, magamba roskadva üldögéltem a teraszon. Nyomasztottak a napi problémák, lelkemre ült a munkanélküliség nehéz súlya. Béklyóba szorította egész testem valami mélyről jövő szorongás. Szótlanul néztem magam elé és töprengtem a jövőn. Már tudatalatti szférámba is belevegyült az aggodalom romboló mételye. Lassan kivetette rám hálóját a bizonytalanság.
Ekkor a horizonton felbukkant az alkonyi nap lenyugvó fénye. Úgy borította be a távoli tájat, mint egy vörös bársonytakaró. Körülötte puha vattaként úsztak a felhők, egymásba fonódtak, akár a végtelen óceán ölelkező hullámai. Madarak szelték az eget, vidám, íves röptük, pajkos játékuk felvillanyozta a csodás, idilli kép hangulatát.
Isten tökéletes festménye tárult elém! Egy pillanat alatt képes volt, csupán ezzel az egyetlen alkotásával szétárasztani bennem a békét, kioldani azt a csomót, amely nyugalmam tartotta fogva. Nincs még egy olyan Mester, aki akár csak ehhez hasonló színkompozíciót tudna kikeverni a palettán és ilyen gyógyító hatást érne el vele! Szinte láttam a felhők hullámzó testén a bíztatást: Ne félj, én megsegítlek!

Imádság: : Urunk, köszönjük biztatásodat! Segíts, hogy napi problémáink terhei között is rád figyeljünk! Ámen.

Isten tudja kioldani a békességünket fogva tartó csomót.
Paudits Zoltán (Sükösd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDJUKÉRT AGGÓDÓ APÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek