2006. december 16. szombat

12 Azután szólt Jézus ahhoz is, aki őt meghívta: "Ha ebédet vagy vacsorát készítesz, ne a barátaidat hívd meg, ne is a testvéreidet, rokonaidat vagy gazdag szomszédaidat, nehogy viszonzásul ők is meghívjanak téged. 13 Hanem ha vendégséget rendezel, szegényeket, nyomorékokat, sántákat, vakokat hívjál meg, 14 és boldog leszel, mert nincs miből viszonozniuk. Te pedig viszonzásban részesülsz majd az igazak feltámadásakor."
15 Mikor pedig ezt az egyik vendég meghallotta, így szólt hozzá: "Boldog az, aki Isten országának vendége." 16 Ő pedig a következőképpen válaszolt: "Egy ember nagy vacsorát készített, és sok vendéget hívott meg. 17 A vacsora órájában elküldte a szolgáját, hogy mondja meg a meghívottaknak: Jöjjetek, mert már minden készen van. 18 De azok egytől egyig mentegetőzni kezdtek. Az első azt üzente neki: Földet vettem, kénytelen vagyok kimenni, hogy megnézzem. Kérlek, ments ki engem! 19 A másik azt mondta: Öt iga ökröt vettem, megyek és kipróbálom. Kérlek, ments ki engem! 20 Megint egy másik azt mondta: Most nősültem, azért nem mehetek. 21 Amikor visszatért a szolga, jelentette mindezt urának. A ház ura megharagudott, és ezt mondta szolgájának: Menj ki gyorsan a város útjaira és utcáira, és hozd be ide a szegényeket, a nyomorékokat, a sántákat és a vakokat.

Lk 14,12-21.

A KIVÁLASZTOTT ELSŐK

Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? (Róm 10,14)

Emlékszünk arra, hogyan választottunk általános iskolában csapatot? Az egész osztály tudta, hogy a helyesírási vagy a matek versenyre ki lesz az, akit először kiválasztanak. Mindenki tudta, ki a jó sportoló, a kiütős versenyre kit fog először választani a csapatkapitány. Azt is tudtuk, hogy ki lesz az, akit a legkevésbé választanak elsőként. Ők voltak az örök utolsók.
A karácsonyi történetben viszont azt látjuk, hogy az angyalok a hasonlóképpen legkevésbé várományos csoporthoz érkeznek. A lenézett pásztorokhoz érkező angyalok arra emlékeztetnek bennünket, hogy Isten az Úr Jézust mindannyiunkhoz küldte, a legkevésbé várományosoktól a leginkább kiválasztottakhoz. Vannak-e a családtagjaink között vagy a baráti körünkben olyanok, akiknek nem beszélünk Jézusról, mert a "legutolsó" csoportba soroljuk őket? Vannak olyanok, akik mellett általában elmegyünk, pedig Jézusra lenne szükségük?
Vajon, kik azok, akik valószínűleg nem fogadják be Jézust? Lehet, hogy Isten azt akarja, hogy idén karácsonykor beszéljünk nekik Jézusról, hogy befogadhassák őt, a legcsodálatosabb ajándékot.

Imádság: : Istenünk, segíts, megosztanunk másokkal Jézus örömüzenetét ezen a karácsonyon és egész évben. Ámen.

Jézus azokért jött, akikről a legkevésbé gondolnánk, hogy befogadják őt.
Judith A. Ferrell (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A "LEGREMÉNYTELENEBB" EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek