2006. december 17. vasárnap

1 De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
2 Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.
3 Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted.
4 Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.
5 Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek.

Ézs 43,1-5.

ISTENI GONDVISELÉS

Erőm és pajzsom az Úr, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem. (Zsolt 28,7)

Amikor egyik barátnőm meghívott, hogy tartsak előadást egy csendesnapon, fogalmam sem volt arról, hogy mit fognak a következő hetek hozni. De Isten tudta. A lelkigyakorlaton, miközben a megszentelődés és odaszánás témakörét tanulmányoztuk, élveztem a többi hívő asszonnyal való közösséget. Számomra ez a pár nap lelki megújulást jelentett. Ennek a lelki megújulásnak volt az eredménye, hogy nem ijedtem meg, amikor egy héttel később egy váratlan, bizonytalan kimenetelű műtéti beavatkozásra került sor az életemben.
Visszatekintve, ez a két élmény segített Isten tervét jobban megértenem: Isten hogyan használ fel embereket és körülményeket, hogy megvédjen bennünket. Kétségtelen, hogy anélkül a mélyreható csendesnapi élmény nélkül, nem biztos, hogy vállaltam volna a műtétet és következményeit. De e megtapasztalásom után tudtam, hogy a földi életem és az örökéletem is Isten kezében van. Biztos voltam abban, hogy bármi lesz a végkimenetel, Isten velem van. Újra megtapasztaltam, hogy az Úr csodásan működik, még a váratlan helyzeteken keresztül is.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy törődsz velünk, és naponta sokféle testi és lelki jóval elhalmozol bennünket. Ámen.

A hívő testvérekkel töltött idő megerősít a hitben való járásban.
Graciela Murillo Paniagua (Morelos, Mexico)

IMÁDKOZZUNK A VÁRATLAN MŰTÉT ELŐTT ÁLLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek