2006. december 20. szerda

1 Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. 2 Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó. 3 Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. 4 Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből való volt, 5 hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. 6 És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, 7 és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely.

Lk 2,1-7.

A BETLEHEMI ÚTON JÁRVA

Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből való volt, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. (Lk 2,4-5)

Názáretből Betlehembe eljutni háromnapi kemény gyaloglást jelentett, sziklás, egyenetlen talajon, szabad ég alatti alvást, mindezt egy minden percben esedékes szülés kockázatával. Mária nem így képzelte el gyermeke születését. Ez az utazás a kényelemből a szenvedés felé, a biztosból a bizonytalanba, az ismertből az előre nem látottak felé vezetett. De ezt az utat Máriának meg kellett tennie.
Előbb vagy utóbb, valamennyien eljutunk erre a lelki betlehemi útra. A körülmények felügyelete kikerül a kezünkből, és nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk. Olyan helyre érünk, ahová sohasem akartunk. Istentől kérdezzük: miért? Mária az Istentől jövő életet hordozta magában, mégsem szűnt meg a szenvedése.
Mi is az isteni életet hordozzuk magunkban. Ha hűségesek leszünk Isten elhívásához, lesznek utak, amiket nem mi választunk magunknak, helyek, ahová nem akarunk menni. De a végső cél egy új élet kezdete, az ígéretek beteljesülése.

Imádság: : Istenünk, bármilyen úton vezess, segíts téged megmutatni azoknak, akikkel találkozunk. Köszönjük, hogy a próbák idején bízhatunk szeretetedben. Ámen.

A bennünk lévő isteni élet bizonyságtétel mások előtt.
Susan Petropulos (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKET VÁRÓ SZÜLŐKÉRT.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek