2006. december 22. péntek

26 A hatodik hónapban pedig elküldte Isten Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe, 27 egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó férfinak, Józsefnek volt a jegyese. A szűznek pedig Mária volt a neve. 28 Az angyal belépve hozzá így szólt: "Üdvözlégy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van!" 29 Mária megdöbbent ezekre a szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. 30 Az angyal ezt mondta neki:
"Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél!
31 Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak.
32 Nagy lesz ő, és a Magasságos Fiának mondják majd; az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját,
33 ő pedig uralkodik a Jákób házán örökké, és uralkodásának nem lesz vége."
34 Mária megkérdezte az angyalt: "Hogyan lehetséges ez, mikor én férfit nem ismerek?" 35 Az angyal így válaszolt neki: "A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának. 36 Íme, a te rokonod, Erzsébet is fiút fogant öregségére, és már a hatodik hónapjában van az, akit meddőnek mondanak, 37 mert az Istennek semmi sem lehetetlen." 38 Ekkor így szólt Mária: "Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint!" S ekkor eltávozott tőle az angyal.

Lk 1,26-38.

SZOLGÁLÓ CSALÁD

Ekkor így szólt Mária: Íme az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint! (Lk 1,38)

Mária, mint Krisztus anyja, hitt, engedelmeskedett és szolgált. Hitt az angyal szavának, ezért áldásként tekintett a Szentlélektől fogant magzatára. Egész életét Isten akarata szerint élte. Mária megszülte fiát, és azért nevelte fel, hogy a mi Megváltónk lehessen.
József szintén hitt, engedelmeskedett és szolgált. Hitt az angyal által kapott üzenetnek. Engedelmes volt, amikor elvette feleségül Máriát. Szolgált, amikor megteremtette Jézus számára a családi biztonságot és a lehetőséget, hogy az Isten szeretetében növekedhessen.
Jézus hitt, engedelmeskedett és szolgált. Hittel élte meg emberi mivoltát, így tökéletes példaképünkké vált. Jézus egész életében Isten akaratát követte, ezáltal azt a szolgálatot töltötte be, amelyért Isten elküldte őt: tanított, gyógyított és végül meghalt a kereszten, hogy megváltson minket.
Jézus családja a legjobb példát nyújtotta: a hit, engedelmesség és szolgálat által. Véghezvitték Isten akaratát, hogy Megváltónk legyen. Vajon, ha Isten minket hív, hogy valakit a Megváltóhoz segítsünk, hiszünk, engedelmeskedünk és szolgálunk neki?

Imádság: : Atyánk, köszönjük a megváltás ajándékát. Segíts úgy szolgálni téged minden nap, hogy megosztjuk embertársainkkal Krisztus evangéliumát. Ámen.

Ma hogyan szolgálom Istent?
Brenda K. Blakely (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK KRISZTUS EVANGÉLIUMÁNAK HIRDETÉSÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek