2006. december 23. szombat

1 Jézus Krisztusnak, a Dávid fiának, az Ábrahám fiának nemzetségkönyve. 2 Ábrahám fia volt Izsák, Izsáké Jákób, Jákób fiai pedig Júda és testvérei. 3 Júda fia volt a Támártól született Fáresz és Zerah, Fáreszé Heszrón, Heszróné pedig Arám.
15 Elihud fia volt Eleázár, Eleázáré Mattán, Mattáné Jákób. 16 Jákób fia volt József, annak a Máriának férje, akitől Jézus született, akit Krisztusnak neveznek. 17 Összesen tehát Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzedék, Dávidtól a babiloni fogságbavitelig is tizennégy nemzedék, a babiloni fogságbaviteltől Krisztusig szintén tizennégy nemzedék.
26 Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. 27 Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. 28 Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. 29 Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Mt 1,1-3.15-17 és Gal 3,26-29.

EGY KÜLÖNLEGES CSALÁD

Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében. (Jn 1,12)

A Máté evangéliuma első része Krisztus nemzetségi táblázata, Ábrahámtól egészen Józsefig. Az írónak az volt a célja, hogy megmutassa számunkra, hogy Jézus a valódi Messiás, aki Isten választott népétől és Dávid királyságából származott. A Máté evangéliuma kihangsúlyozza a folyamatosságot az Ó- és Újtestamentum között. Végigkövethető, Isten hogyan teljesíti be a próféták által megjövendölt Messiásról szóló ígéretét.
Sok embert érdekel a családfájának felkutatása. Gyerekként engem is foglalkoztatott az a kérdés, hogy milyenek lehettek az őseim. Kik voltak, hol laktak? Mit csináltak? Hallottam róluk történeteket, és néhány rokonomról láttam fényképeket a nagymamám albumában. Azt akartam érezni, hogy egy különleges családból származom. És ez így is van.
Mindannyian egy különleges családból származunk. Krisztus követőiként örömteli hittel vallhatjuk, hogy a családfánk, ahogy Jézusé is, egészen Isten szívéig vezethető vissza, oda, ahol örök otthonunk van Isten különleges családjában.

Imádság: : Istenünk, a hideg tél közepette felmelegítesz minket szereteteddel. Hálával teli szívvel jövünk Jézus, a mi Megváltónk által. Ámen.

Minden hívő származása Isten szívéig vezethető vissza.
Mary Jane Tygard (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK CSALÁDRA VÁGYNAK.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek