2006. december 30. szombat

1 Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. 2 Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. 3 Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.
4 Mert a bűn ellen való harcban még nem álltatok ellen egészen a vérig, 5 és elfeledkeztetek a bátorításról, amely nektek mint fiaknak szól: "Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, 6 mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad."

Zsid 12,1-6.

KÖNNYÍTS A TERHEN

Ezért tehát mi is... tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. (Zsid 12,1)

Kőszállító kisiparos ismerősünk izgatottan beszélt apámnak egy új, négytengelyű, billencs teherautóról, amely alumínium alkatrészei révén egy mázsával kevesebbet nyom, mint a jelenlegi teherautója. Első hallásra majdnem bolondságnak tűnt: milyen különbséget jelent egy mázsa egy 13,5-tonnás teherautón?
De megszorozva az elszállítható többletterhet heti fuvarjainak számával, ez a fiatalember gyorsan fölfogta a számottevő különbséget, amit ez egy évre vetítve jelent. Hirtelen, ez a 100 kilogramm nagyon is jelentősnek tűnt.
Ahogy én tettem a teherautóval, könnyen feltételezzük, hogy a "kis dolgok" valójában nem befolyásolják lelki életünket. Hányszor értékeltem "nem igazán bűn"-nek valamely cselekedetemet, hányszor intéztem el egy vállvonással, amikor belém hasított a bűntudat egy ártalmatlannak tűnő dolog miatt? De az üdvösség ingyen kapott, felbecsülhetetlen értékű ajándékának birtokában megtagadhatom-e, hogy letegyek minden apró dolgot Krisztus lába elé? Akár egy teherautó is emlékeztethet, hogy bármely engedelmességnek jelentősége van az örök jutalom fényében.

Imádság: : Köszönjük, Jézusunk, a nagy árat, amit megváltásunkért fizettél. Segíts hálás engedelmességben átadnunk neked életünk minden részét. Ámen.

Hosszú távon a kicsiny dolgok is számítanak.
Shannon M. Huber (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI EGY "KIS" BŰNNEL KÜZD!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek