2006. szeptember 8. péntek

38 Amikor továbbhaladtak, betért Jézus egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. 39 Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. 40 Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" 41 Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, 42 pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

MÁS AZ ISTEN NAPIRENDJE

Íme, itt vagyok, hogy teljesítsem a te akaratodat. (Zsid 10,9)

Listát vezető ember vagyok. "Tennivalóim" című listámban vannak otthon, egyház, ismerősök és vegyes feladatok című részek. Még a kikapcsolódásra és pihenésre is van egy külön listám! A közelmúltig ezek a listák uralták az életemet.
Azután egy csendes, kora reggeli áhítatom alkalmával rájöttem, azok a legfontosabb teendőim aznapra, amiket Isten akar, hogy megtegyek. A többi "sürgős" dolog a listámon egyszerűen nem számít, mivel Isten nem vezetett, hogy megtegyem őket.
Így aztán elkezdtem hagyni, hogy az Úr irányítsa napi tevékenységeimet. Most a reggeli imaáhítatom és igeolvasásom után csöndesen átgondolom az előttem álló napot, s hogy milyen feladatot szán nekem Isten. A nap folyamán továbbra is várom a Szentlélek nyugodt, csöndes hangját, hogy vezessen. Úgy tűnik, most kétszer annyit tudok elvégezni. Minden feladatomra jobban összpontosítok, de mindenekfölött béke van a szívemben, tudva, hogy a Szentlélek vezetését követem. Megtanultam, hogy elég idő van a napban Isten akaratának cselekvésére, és igazán csak ez számít.

Imádság: : Áldott Uram! Vezetésedet várom a mai napon. Rád bízom teendőimet és időmet, tégy velük, amit jónak látsz. Ámen.

A mai napban elég óra van, hogy Isten vezetését kövessük.
Sharon Keeling (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK TÚL SOK FELADATUK VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek